Lifestyle

Diane Birch

Diane Birch is een soulzangeres uit New York. De 27-jarige singer/songwriter scoort goed met haar debuutalbum Bible Belt. Tijd om meer te weten te komen over deze rijzende ster!

diane birch

Diane heeft als kind gewoond in Afrika, AustraliĆ« en Amerika. Ze is de dochter van een predikant en scheelt zo’n twintig jaar met haar broer en zus. Als kind was Diane veel op zichzelf en heeft naar eigen zeggen daardoor een levendige fantasie ontwikkeld. Haar ouders zijn gelovig en televisie kijken was daarom ook uit den boze. Toch had ze geen andere jeugd willen hebben. Het heeft haar gemaakt tot wie ze nu is: nieuwsgierig naar alles om zich heen!

dian

dianne

Pas op latere leeftijd wist ze dat ze met muziek haar brood wilde verdienen. Ze droomde vroeger vooral van reizen. Gerespecteerd worden en de wereld ontdekken. Naar mate ze ouder werd verdiende ze haar geld als hotelpianiste. Op een gegeven moment hoorde de enige echte Prince haar spelen in de lobby! Diane vertelt: ‘’Ik mocht bij hem thuis spelen, ik wist niet wat mij overkwam. Het was het teken dat ik op de goede weg zat.’’

Niet veel later hoorde een Britse manager haar liedjes op haar MySpace pagina en nodigde Diane uit naar Engeland te komen. Een paar weken later tekende ze haar platendeal!

diane

Alhoewel Diane zelf niet gelovig is, is de gospelsound nog goed hoorbaar op haar album; een overblijfsel uit haar jeugd, dus. Maar ook tref je soul, rock, pop en folk invloeden aan op haar cd. Ze heeft een lekkere volle blues stem, met een rauw randje.

Luister mee naar de nummers Valentino en Nothing But A Miracle van haar debuutalbum Bible Belt, die nu in de winkel ligt.

 

 

Meer informatie over Diane Birch vind je op www.dianebirch.com

Credits: elle.nl, dianebirch.com

door Marjolein