Lifestyle

Missy Higgins

Ben jij bekend met de muziek van Missy Higgins? Wie Grey’s Anatomy kijkt heeft haar waarschijnlijk al eens gehoord. Haar nummer ‘Where I Stood’ was te horen in de populaire Net5 serie. Maar wie is Missy Higgins nu eigenlijk?

Haar artiestennaam is Missy Higgins. Melissa Morrison Higgins is geboren op 19 augustus 1983 in Melbourne. In 2001 begon haar muziekcarrière. Haar jeugd bracht zij merendeels door op een kostschool. Wanneer zij haar familie bezocht, dook ze regelrecht de garage in, om daar te repeteren met de band van haar oudere broer.

Tijdens haar middelbare school won ze meerdere keren de talentenjacht met haar zelfgeschreven liedje ‘All For Believing’. Het nummer schreef zij op 16-jarige leeftijd, en werd tevens haar eerste single.

Missy Higgins

Met het nummer trok zij de aandacht van manager John Watson en tekende een contract bij zijn muzieklabel Eleven in 2003. Haar eerste album ‘The Sound of White’ werd in september 2004 uitgebracht. Een album waarop veel gitaar en pianoklanken te horen zijn. Voor dit album werkte de platenmaatschappij samen met Jay Newland, de man die bekend staat voor zijn werk met jazz zangeres Norah Jones. In 2007 bracht zij haar twee album uit, ‘On a Clear Night’. Een iets meer uptempo album met fijne folk liedjes.

Missy Higgins

In Australië is de 27-jarige Missy Higgins zeer groot. Tegenwoordig treedt ze steeds vaker op in Amerika en ook Europa maakt langzamerhand kennis met haar muziek. Over haar persoonlijke leven is weinig bekend. Het is een ambitieuze dame die zich volledig stort op haar muziekcarrière.

 

 

Bezoek haar website voor meer informatie over de zangeres: www.missyhiggins.com. Wat vind jij van de stem en de zelfgeschreven nummers van Missy Higgins?

door Marjolein