Lifestyle

Diana Vickers

Nadat ze op 16-jarige leeftijd de vierde plek behaalde bij X-factor in Engeland ging het hard voor Diana Vickers. Afgelopen jaar bereikte haar allereerste single en haar album de eerste plaats in de Britse charts!

Iets om erg trots op te zijn natuurlijk. Toch is Diana in Nederland nog vrij onbekend. Niet geheel onlogisch, haar mede finalist was namelijk Alexandra Burke, en die ken je vast wel!

diana vickers

Diana groeide op in een kleine plaats in Engeland die Blackburn heet. Daar studeerde ze Theater Studies, Classics en Psychology. Daarnaast had ze veel zanglessen en deed mee met plaatselijke talentenjachten, haar doorbraak kwam toen ze meedeed met X-factor in 2008. Toch heeft haar eerste album lang op zich laten wachten.

Diana’s auditie bij X-factor

Om precies te zijn twee jaar. In die twee jaar heeft ze hard gewerkt. Nadat ze werd weg gestemd bij X-factor nam ze in januari 2009 een contract aan bij platenmaatschappij RCA. Daar is ze tot september bezig geweest met het produceren van haar eerste album. Vervolgens ging het bezige bijtje van oktober 2009 tot januari 2010 in de musical ‘The Rise and Fall of Little Love’ spelen.

Niet lang daarna werd haar harde werk beloond met het uitbrengen van haar allereerste single, ‘Once’. En het werd nog beter. Op 19 april 2010 bereikte haar singel de nummer 1 positie in de Britse single chart. Een hele prestatie!

Diana’s eerste single ‘Once’.

Op 3 mei kwam haar album, ‘Songs from the Tainte Cherrytree’, in de winkel en ook die kreeg hoge waardering en eindigde op de nummer 1 van de Britse album chart. Afgelopen juni kwam de tweede single uit, ‘The Boy Who Murdered Love’ en een derde single zit eraan te komen. Haar album kan je ook in Nederland kopen.

‘Smile’ bij X-factor.

Wat vind jij van Diana?

Door Marit