Fashion

De cube bag

We love grote tassen! Van shoppers tot tote bags, ze zijn niet alleen heel leuk als accessoire, maar er past ook een hoop in. Precies wat wij meiden nodig hebben, want die laptop, boeken en make-up dragen zichzelf niet. In mijn zoektocht naar een leuke én duurzame tas waar alle bovenstaande dingen in passen, stuitte ik (Renée) op de ‘Cube Bag’.

cube bag
Dit is een – zoals de naam al verraadt – vierkante tas, gemaakt van gerecyclede, of beter gezegd, upcyclede legertenten. Erg leuk voor de army trend van dit najaar!

cube bag

De cube bag, wat is dat precies?
Deze grote tas heeft de afmetingen L60 x B40 x D30 cm en heeft twee lange zwarte hengsels waardoor je de tas lekker over je schouder kunt gooien. Ook heeft de tas twee kleinere legerkleurige hengels die je om je arm kunt hangen. Legertenten zijn gemaakt van erg sterk stof, dus de tas kan gelukkig wel tegen een stootje. Ook past er erg veel in de tas door de grootte. Ik was verbaasd hoeveel ik erin kwijt kon! Hierdoor is hij heel goed te gebruiken als boodschappen- of strandtas. Zelf heeft mijn versie al twee weken haar dienst gedaan op het strand van Griekenland.

cube bag

Het grote vak van de tas heeft geen rits, maar dit vind ik zelf niet erg omdat je de tas toch om hebt hangen en hierdoor vaak met je arm over de tas hangt. Wel zit er een vakje in met een ritsje dat net zo groot is als een clutch, dus het is groot genoeg voor een portemonnee, telefoon en andere kostbare spullen.

cube bag
Een ander leuk detail is het koord voor je sleutels.

cube bag

Zelf vind ik het een hele leuke, stoere tas met een verhaal. Wie weet waar deze legertent allemaal is geweest en wat er mee is gebeurd? Vind je de tas toch wat saai? Maak er dan een leuk DIY projectje van en fleur hem op met studs of glitters. Je kunt er ook een mooie quote of afbeelding opzetten met textielverf.

cube bag outfit
Een inspiratie outfit met soortgelijke tas, gemaakt met Polyvore.

De tas is voor € 38,00 te koop bij ‘Gaaf! Hergebruik’. Dit is een erg leuke webshop met een assortiment aan eco en vintage tassen, sieraden, iPhone hoezen, meubeltjes en andere leuke accessoires. Voor leuke fröbel workshops kun je er ook terecht.

Door Renée, MyStyle

Hele goede tip Renée, bedankt!