Lifestyle

Lykke Li

Kennen jullie Lykke Li al? Deze 24-jarige singer-songwriter uit het land van gehaktballetjes en Ikea maakt indiemuziek voorzien van een vleugje pop, electro en alternatieve rock.

lykke li

Lykke Li werd op 18 maart 1986 geboren in Ystad, een klein stadje in het zuiden van Zweden, als Li Lykke Timotej Zachrisson. Toen Lykke nog een kleuter was verhuisde de familie naar Stockholm. Een paar jaar later emigreerden zij naar Portugal. Naast Portugal woonde Lykke ook een tijdje in Marokko, Nepal en India.

Lykke kwam al vroeg in aanraking met muziek: haar vader is namelijk muzikant. Toen ze 19 jaar oud was verhuisde Lykke naar New York om het te maken in de hiphopscene. Dat lukte niet, en twee jaar later verhuisde ze terug naar Stockholm om haar eerste album op te nemen, ‘Little Bit’. Lykke ruilde met dit album hiphop in voor electropop. In 2008 keerde ze terug naar New York om daar haar debuutalbum ‘Youth Novels’ op te nemen. Het album werd goed ontvangen en werd door muziekblad OOR als één van de beste albums van 2008 uitgeroepen.

lykke li

Op dit moment is Lykke bezig met het opnemen van een nieuw album, dat volgens haar blog binnenkort uit zal komen (wanneer precies is nog niet bekend). Haar nieuwste single, ‘Get Some’, is vanaf 25 november gratis te downloaden vanaf haar site.

‘Little Bit’

 

‘I’m Good I’m Gone’

 

‘Get Some’

 

Wat vind jij van de muziek van Lykke Li?

Door Melissa Sluyter