Lifestyle

Sunday Girl

Jade Williams is een Engelse zangeres die zichzelf de artiestennaam ‘Sunday Girl’ heeft gegeven. Dit jaar bracht zij haar debuutalbum en drie singles uit.

Een bijzonder artiestennaam is het wel. Maar eigenlijk kwam Jade er heel makkelijk op. Vroeger werkte ze namelijk in een dierenwinkel. Maar ze werkte er alleen op zondag. Daardoor werd ze al vrij snel Sunday Girl genoemd.

Sunday Girl

Sunday Girl

De eerste single van Sunday Girl heet Four Floors en is uitgebracht op 28 maart 2010. Daarna was het even stil rondom de 22-jarige zangeres. Totdat ze op 2 augustus het nummer Self Control uitbrengt. Dit nummer wordt een bescheiden hitje en het levert haar een tournee op. Jammer genoeg niet alleen van zichzelf. Sunday Girl staat in het voorprogramma van Ellie Goulding.

Four Floors

 

Self Control

 

En dat is niet heel onbegrijpelijk, want qua stijl lijkt Sunday Girl wel een beetje op Ellie Goulding. Sunday Girl is alleen iets minder vrolijk, anders kan ik het niet echt omschrijven. Beide dames maken dromerige muziek die een beetje folklore overkomt. In hun stijl merk je ook duidelijk dat er wordt nagedacht over wat ze zingen. Het is niet zomaar weer een r&b liedje over liefde. Begrijp me niet verkeerd, dat is heerlijk op z’n tijd!

Naast zingen is Sunday Girl op dit moment ook bezig met draaien. Als DJ staat ze geregeld in clubs. En als het kan, draait ze haar eigen nummers natuurlijk ook even tussendoor. Haar nieuwste nummer, Stop Hey, moet natuurlijk wel gehoord worden. In de club draait ze wel de remix.

 

Eind dit jaar moet het album van Sunday Girl in de winkel liggen. De exacte datum is nog niet bekend.

Wat vinden jullie van Sunday Girl?

Door Marit