Lifestyle

Coosje Smid

De naam Coosje Smid zal je nu nog niet zo bekend in de oren klinken, maar pas op! Deze actrice slash zangeres is hard op weg om een BN-er te worden.

Coosje Smid

Coosje Smid

Coosje Smid

Coosje Smid

Coosje Smid

Dus wie is Coosje Smid? Coosje is de dochter van een ballerina en een operazanger, Ernst Daniël Smid. Ernst Daniël presenteert een talentenshow voor operazangers bij de NCRV (Una Voce Particolare), en je hebt vast weleens van hem gehoord. Van haar vader heeft Coosje haar mooie zangstem geërfd: Coosje kan namelijk zelf ook een aardig potje zingen.

Haar stem heeft Coosje een platendeal bij Sony Music opgeleverd, en klinkt mooi bij de gevoelige liedjes die ze schrijft, zoals Find Your Way Back Home, wat ze schreef nadat ze samen met haar vader voor Oxfam Novib naar Niger was geweest om een documentaire te maken over de honger en de droogte daar:

 

Happy Ending

 

coosje smid

Coosje als Denise in JOY

Naast zingen acteert Coosje ook. Haar eerste film, JOY, ging dit jaar in première. In JOY speelde Coosje de rol van de hoogzwangere Denise, en die leverde haar een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol op bij het Nederlands Film Festival 2010.

Coosje woont in de Jordaan in Amsterdam en ze is blogger voor de site van Viva. Je kunt haar stukjes hier lezen.

Wat vind jij van Coosje?

Door Melissa Sluyter