Lifestyle

Interview: Ex-Pussycat Doll Kaya Jones

Ex-Pussycat Doll Kaya Jones komt met een eigen single, genaamd ‘Take It Off’. Voor haar nieuwe nummer heeft Kaya de Belgische dj en producer Regi Penxten weten te strikken, bekend van de Vlaamse danceformatie Milc Inc. De hoogste tijd om Kaya een aantal vragen te stellen, want wat heeft zij de laatste paar jaren gedaan? En mist ze de meiden van de Pussycat Dolls? Girlscene sprak met Kaya…

kaya jones

Regi Penxten en Kaya Jones

Wist je al van jongs af aan dat je zangeres wilde worden?
”Toen ik 2 jaar was danste ik al in de woonkamer op liedjes van Madonna en vermaakte ik de hele familie. Toen ik een jaar of 6 was wist ik zeker dat ik wilde optreden en anderen vermaken. Niet zo zeer alleen zang, maar ook dans. Ik vond het heerlijk om te doen!”

Hoe ben je destijds bij de Pussycat Dolls terecht gekomen?
”Op de televisie hoorde ik over een open auditie voor een nieuwe meidengroep. Ik was 18 jaar en woonde in Californië. Samen met een vriendin ben ik direct de auto ingestapt. Na 4 uur rijden kwamen we eindelijk aan in Las Vegas, waar de auditie plaatsvond. Duizenden meiden hadden zich aangemeld. Steeds viel er een groep meiden af, tot ik samen met Nicole Scherzinger overbleef. We made it! Het was een hele leuke tijd met de meiden. Het was hard werken maar ik heb er erg van genoten. Toen ik 22 was heb ik besloten de meiden te verlaten.”

In 2004 stapte Kaya uit de meidenband, vlak voordat zij internationaal doorbraken met het nummer ‘Don’t Cha’. Kaya was verantwoordelijk voor de lead vocals van onder andere ‘Don’t Cha’ en het nummer ‘Buttons’.

Mis je de meiden, nu je een solocarrière bent begonnen? Hebben jullie nog contact?
”Ja en nee. Ik mis de waanzinnige momenten, die alleen wij meiden hebben beleefd. Ze zullen altijd een deel uitmaken van mijn leven, het was een bijzondere en speciale tijd. Heel soms kom je elkaar tegen, maar ondanks dat we elkaar niet vaak zien… de ervaring deel je samen en neem je voor altijd met je mee.”

Wat heb je de afgelopen jaren allemaal gedaan?
”Na de Dolls ben ik een aantal jaar modellenwerk gaan doen in New York. Zo’n twee jaar geleden heb ik Regi ontmoet. Het klikte goed en we zijn toen gaan samenwerken aan een album.”

Is de muziek die je nu maakt als soloartiest vergelijkbaar met de sound van de Pussycat Dolls?
”De muziek van de Pussycat Dolls is goed te omschrijven als pop/dance. Mijn muziek kun je pop/dance/electro noemen. Het zijn lekkere nummers om op te dansen, een goede sound voor wanneer je ‘s avonds in een club staat.”

Na je besluit om solo te gaan heb je onder meer samengewerkt met Mick Jagger, Eminem, Katy Perry en D12. Komen er in de toekomst meer leuke samenwerkingen met artiesten of producers aan?
”Op het moment werken we vooral samen met dj’s, waarmee we optreden en toeren door Europa. Wat betreft samenwerkingen met bekende artiesten staat er nog niets op het programma. Op het moment zijn we nog druk bezig in de recordstudio. We hebben nu zo’n 20 songs opgenomen, nog een paar te gaan. Volgende maand schieten we de videoclip voor ‘Waiting for Saturday’ in Milaan. Daar kijken we ook erg naar uit.”

 

De single van Regi en Kaya Jones, genaamd ‘Take It Off’.

Ben je nerveus wanneer je bijna het podium op moet?
”Altijd! Op het moment dat je bijna wordt aangekondigd, wil je het liefste dat het zo snel mogelijk weer over is. Ik voel een soort van vlinders in mijn buik en backstage hoop ik maar dat mensen het naar hun zin hebben. Wanneer je eenmaal het podium oploopt is dat gevoel totaal verdwenen. Maar je zult altijd dat ‘eerste dag naar school’-gevoel houden.”

In deze industrie sta je continu in de schijnwerpers? Wordt je weleens onzeker over jezelf en hoe ga je daarmee om?
”Voel je goed over jezelf en probeer altijd goed te denken over jezelf. Maar hé, wij zijn vrouwen. Je kunt er niets aan doen, we zijn allemaal wel onzeker over iets. Wanneer mensen over je schrijven doet dat soms pijn. Ik ben bijvoorbeeld erg lang en dus was mijn lengte vroeger een grote onzekerheid. En omdat ik lang ben, weeg ik ook meer. Op school was dat vaak een struggle. Inmiddels heb ik het omarmd en draag ik met trots hakken. Weg met de ballerina’s, dat is helemaal niet nodig!”

Wie is jouw grote voorbeeld?
”Oei, dat is een lastige. Mogen het er ook twee zijn, nee wacht… 3? De eerste, daar hoef ik niet over na te denken, is mijn moeder! Ze heeft mij altijd toegejuicht vanaf de zijlijn, ongeacht wat ik wilde worden of doen. Ze is heel vrij, spiritueel, open en creatief.

Mijn andere grote voorbeeld, dat zijn er twee: Oprah Winfrey en Madonna. Oprah Winfrey heeft het hart op de juist plaats, is altijd anderen aan het helpen en tevens is zij een hele goede journalist. Madonna blijft zichzelf steeds ontwikkelen, zelfs op oudere leeftijd. Ze is een groot icoon, moeder van vier kinderen en staat altijd open voor nieuwe uitdagingen. Mijn tweede voorbeeld is eigenlijk een mix van Madonna en Oprah Winfrey.”

Zijn er nog dromen die je wilt waarmaken, of leef je op dit moment je droom?
”Ik ben gezegend dat ik mijn grootste droom kan waarmaken, namelijk het creëren van kunst, in welke vorm dan ook. Ik dans, zing, schilder, ontwerp, schrijf, acteer en treedt op. Ik hoop en droom dat ik dat altijd kan blijven doen, het creatief bezig zijn.”

kaya jones muziek

Lets talk beauty! Wat is jouw beauty geheim?
”Rooswater, heerlijk voor je gezicht. Een goede tip voor de droge huid is lavendel babyolie. Onder de douche smeer je je van top tot teen in, even afspoelen en de huid is meteen gehydrateerd. Ideaal voor in de winter. Fijn is dat je na afloop dan geen bodylotion hoeft te gebruiken.”

Zijn er nog dromen die je wilt waarmaken, of leef je op dit moment je droom?
”Ik ben gezegend dat ik mijn grootste droom kan waarmaken, namelijk het creëren van kunst, in welke vorm dan ook. Ik dans, zing, schilder, ontwerp, schrijf, acteer en treedt op. Ik hoop en droom dat ik dat altijd kan blijven doen, het creatief bezig zijn.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?
”Als ik tijd heb bezoek ik het liefste kunstgaleries in New York, of ergens anders. Ook ben ik dol op schrijven en lezen. Je ziet me vaak pennen of magazines doorbladeren.”

Wat weten maar weinig mensen over jou?
”Dat ik 15 jaar viool heb gespeeld?”

Wat wil je meegeven aan lezeressen van Girlscene die net als jij graag zangeres/danseres willen worden?
”Geloof in je droom! Het maakt niet uit wat je wilt worden, zolang je het maar waarmaakt. Je zult gaandeweg altijd ergens tegenaan lopen, of iets minder goed kunnen. Laat je niet door anderen vertellen wat je niet kunt, want niemand is perfect. Wanneer je geboren bent met een talent, of dat nu zingen of een sport is, dan moet je er iets mee doen. Er zijn veel meiden die een talent hebben, maar het links laten liggen… Laat je niets wijs maken en doe hetgeen waar jij gelukkig van wordt. Dat is het mooiste wat er is.”