Lifestyle

Hoogtepunten Glastonbury

Afgelopen weekend vond het Glastonbury festival weer plaats in Engeland. Dit festival mag zich met trots één van de grootste festivals ter wereld noemen, zeker wat betreft de artiesten. Beyonce, U2 en Coldplay zijn een paar namen die dit weekend aanwezig waren.

Het Glastonbury festival gaat al jaren mee. In 1970 vond het festival voor het eerst plaats. Toen was het alleen nog lang niet zo groot. Ongeveer 1500 mensen kwamen een kijkje nemen. Een heel verschil met de 150.000 bezoekers die dit jaar naar het festival kwamen…

glastonbury

Maar er is nog meer veranderd. Eerder was het festival maar één dag. Nu duurt het drie dagen en blijven bezoekers dus kamperen. Helaas is ook de prijs veranderd, namelijk gestegen. Betaalden bezoekers het eerste jaar 1 euro, nu betaal je meer dan 200 euro!

Maar daar krijg je dan ook heel veel voor terug. Want naast dat er een paar honderd artiesten komen optreden is er ook nog meer te beleven. Zo zijn er dans- en theateroptredens en ook zijn er verschillende kunstprojecten te zien.

Dit jaar was er ook weer een flink aantal beroemde artiesten. Mijn persoonlijke favoriet, Beyoncé, sloot het weekend af met een knallende performance. Maar ook het optreden van Jessie J blijft bij mij hangen. Voor het nummer ‘Price Tag’ vroeg ze een meisje uit het publiek om op het podium mee te zingen. En wat een talentje was dat zeg! Kijk mee naar de hoogtepunten van Glastonbury 2011.

U2 Beautiful day

 

Coldplay – Viva la vida

 

Beyonce – Crazy in love

 

BB King – Thrill is gone

 

Jessie J (met 7-jarige Shay) – Price tag

 

Heb jij het festival online gekeken? Wat was jouw favoriete optreden?

Bron foto: Flickr.

Door Marit