Fashion

Alles over broches

Denk jij bij broches meteen aan ouderwets? Think again! Broches zijn hartstikke leuk en hip om je ietwat saaie shirt, jurkje of jasje mee op te vrolijken. Ook is het leuk om eens een broche te dragen in plaats van een ketting of lange oorbellen. Girlscene zet een aantal leuke exemplaren voor je op een rij en vertelt je hoe je ze kunt combineren.

Maar wat zijn broches eigenlijk? Broches zijn sieraden die al eeuwenlang worden gebruikt. Waarschijnlijk herken je het sieraad wel van je oma. De broche gaat terug tot ver voor Christus, maar wij kennen het vooral uit de tijd van de Romeinen. Hier diende de broche als een gebruiksvoorwerp; met de doek- of mantelspeld werden de jurken, mantels en toga's op de schouder vastgespeld. Pas veel later werd de knoop de vervanger van de broche. De broche werd in die tijd gemaakt van goud, zilver of brons en het was bestemd voor de rijken op dat moment.

broche10

Tegenwoordig wordt de broche alleen gedragen als sieraad en dan vooral door vrouwen. Vaak worden ze nog gemaakt van luxe materialen. Broches blijven dus een luxe uitstraling hebben en het zijn echte eye catchers!

broches11

Je hebt broches in alle soorten en maten. Van opvallend tot subtiel en van goedkoop tot wat duurder. Ik – Quirine- zet een aantal mooie sieraden voor je op een rij!


broche2

Hou je van een vintage look? Dan passen deze broches goed bij jou! De linker broche is €10,95 en de rechter broche kost €54,95. Beiden zijn van TopVintage.

broche1
De gouden linker broche heeft een mooie vintage look, Etsy €10,11. Hou je meer van roze en glimmend? Dan is deze rechter broche wat voor jou, Etsy €11,40.

broche4
Ook Asos heeft een aantal leuke broches. Ben jij een dierenfan? Dan is het hondje geschikt voor jou, €30,56. Voor een meer tijdloos model kies je de linker broche, €20,84

Tip: vraag aan je oma of je eens in haar sieradenkistje mag kijken.

Inspiratie nodig voor het dragen van het sieraad? Kijk maar mee!

broche13

broche14

broche14

broche16

broche19

Je hoeft je broche natuurlijk niet altijd op je jasje of je shirt te spelden. Als decoratie voor in je haar is het ook erg geschikt.

broche1

girlscene17

Draag jij weleens een broche?

Bron beeld: Weheartit

Door: Quirine