Lifestyle

Muziek: F

Kennen jullie de band F al? Misschien zag je ze een paar maanden geleden bij De Wereld Draait Door, of hoorde je ze in de ochtendshow van Giel Beelen? Nog nooit van gehoord, laten we je dan maar snel introduceren.

De band F bestaat uit de Haagse twintigers Nik, Damion, Lars en Richie en is inmiddels alweer vijf jaar samen. Hun eerste bescheiden zomerhitje produceerden ze in 2007, Fantastiez genaamd. Het nummer is de titeltrack van het gelijknamige album dat de jongens drie Haagse Popprijzen en het voorprogramma van de Golden Earring in de Heineken Music Hall en Ahoy opleverde.

Om het eerste album nog meer in de spotlight te brengen deden de jongens van F op het drukste kruispunt van Den Haag, tegenover de tweede kamer, op zaterdagmiddag een Guerilla Gig. Het duurde welgeteld zes nummers voordat de politie ze wegstuurde met een boete voor verstoring van de openbare orde.

Voor het nieuwe album wilde F de tijd nemen, het moest echt een goed vervolg worden. Omdat de jongens niet maanden de studio in wilde zonder nieuw materiaal naar buiten te brengen verzonnen ze een nieuw concept. CRC, Continu Release Concept. Sinds 25 maart 2011 verschijnt er iedere zes weken een nieuw nummer (te downloaden op iTunes), inclusief videoclip en kick-ass releaseparty.

De eerste twee nummers Feeling Good en Fris en Fruitig (zien jullie dat iedere song titel met een F begint?) deden het lekker, maar met het derde nummer Fever betekende een doorbraak. Eerst gedraaid bij 3FM, daarna live bij De Wereld Draait Door (waar ook Claudia de Breij enthousiast wordt!). Het nummer staat dagenlang in de iTunes Top 5 en dan worden ze ook nog eens uitgenodigd in de ochtendshow van Giel Beelen, waar ze niet alleen Fever spelen maar ook een unieke versie van Lady Gaga’s Born This Way ten gehore brengen.

Het tot nu toe laatste nummer brachten de heren een paar weken voor kerst uit. Het ultieme anti-kerstlied, First of Noel. Niet voor iedereen geschikt, maar wel het lijfnummer voor alle kleine grinches in ons midden. Het leverde de heren alweer veel publiciteit op, onder andere de baas van Skyradio (the christmas station(!!!)) tipte het als DE kersthit van 2011.

Kijk en luister mee naar (wat ons betreft) de tot nu toe leukste clips en nummers van F!

 

 

 

Meer weten, luisteren, zien, voelen, beleven? www.fmusic.nl

Kenden jullie F al?

Door Annemerel