Lifestyle

Super Junior verovert Europa!

Maak kennis met de populairste boyband uit Azië: Super Junior. Deze knappe jongens laten sinds 2005 de harten van fangirls en fanboys wereldwijd sneller kloppen. Na hun debuut is de groep steeds populairder in eigen land (Zuid-Korea) maar ook daarbuiten geworden. Met behulp van social media en vooral Youtube ligt de wereld aan hun voeten!

super junior
De wachtrij

super junior

Super Junior is oorspronkelijk gestart als een projectgroep in 2005 waarin jaarlijks een groep van boys met verschillende talenten (model, acteur, danser, zanger, rapper, presentator, etc.) liedjes uitbrengen. Het project bleek een groot succes en de dertien jongens (Leeteuk, Heechul, Hangeng, Yesung, Kangin, Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Siwon, Ryeowook, Kibum en Kyuhyun) zijn inmiddels een v/d populairste artiesten van hun land. Ook in Taiwan, Japan, China, Thailand en andere Aziatische landen is Super Junior een mega succes. De boys leren zelfs Chinees en scoren ook met Chinese nummers hoog in de hitlijsten.

super junior

super junior

Het geheim van hun succes? Goede muziek en knappe jongens is natuurlijk een ideale combinatie. Maar de boys hebben hiernaast jaren training gehad, hebben allen een eigen persoonlijkheid (en aparte carrière), weten probleemloos indrukwekkende choreografie en teksten live neer te zetten en beschikken over een dosis humor. Fans gaan uit hun dak van strakke dance nummers (met Michael Jackson moves), hippe beats (a la Black Eyed Peas), ballads (Robbie Willams style) en verslavende meezingnummers die je niet meer uit je hoofd kunt krijgen. Dat de boys voornamelijk in het Koreaans zingen is voor internationale fans geen probleem! De teksten zitten boordevol Engelstalige uitspraken die je moeiteloos mee kunt zingen!

super junior

super junior

Dat Super Junior ook in Europa is doorgebroken bleek wel tijdens het concert van de Super Show World Tour in Parijs. Duizenden fans uit heel Europa hadden met pijn en moeite kaartjes kunnen bemachtigen (de servers lagen meteen plat) om hun idolen voor het eerst live te kunnen zien. Ook voor de boys was het een primeur: ze zijn de eerste Zuid-Koreaanse groep die een concert in Europa heeft gegeven! Om dit te vieren is er een documentaire opgenomen en waren de ouders tijdens het concert aanwezig.

super junior

super junior

Fans van Super Junior noemen zichzelf “ELF” Ever Lasting Friends en vormen een hechte community die zowel offline als online projecten bedenken om contact te houden, goede doelen te steunen en fan-projecten (tijdens de concerten) af te spreken. Ook leuk: wachtend in de rij voor het concert kregen de ELFs (van mede-ELFs) gratis banners en glowsticks uitgereikt om tijdens de optredens omhoog te houden. De boys waren diep onder de indruk van het enthousiasme van de fans die tijdens de vier uur durende show geen moment hebben stil gezeten. Alle liedjes werden moeiteloos (in het Koreaans) meegezogen en ook de dance moves ontbraken niet. De door de Elfs uitgedeelde banners en gezongen fanchants zorgden ervoor dat ze zo nu en dan een traantje moesten wegpinken.

super junior

super junior

Het concert zelf was een groot succes door een perfecte combinatie van ballads, meezingnummers, funky dansnummers, komische acts (o.a. parodie op The Sound of Music) en indrukwekkende solo’s. Na het spectaculaire openingsnummer “Superman” volgden hits als “Bonamana”, “Opera”, “Mr. Simple”, fan favoriet “Our Love” en het immens populaire “Sorry Sorry”. Na de encore was het toch echt tijd voor de boys om afscheid te nemen. Moe maar voldaan verlieten de concertgangers met de gedachte: volgend jaar ben ik er weer bij!

super junior

super junior

Kpop (Koreaanse Pop) is  al enkele jaren populair onder de trendsetters. Door Social Media (Super Junior heeft ook Twitter), Youtube en Blogs raakt dit muziekgenre steeds populairder. Ken jij bijvoorbeeld Big Bang (winnaars 2011 MTV Europe Music Awards – Best Worldwide Act), Girls’ Generation, 2NE1 of SHINee al?

super junior

 

Wat vind jij van Super Junior?

Door Lisanne