Fashion

New in & hotspot ontdekt: ‘Droog’ & ‘Furoshiki Shiki’

Herken je dat: een never ending zoektocht naar hetgeen wat je al eeuwen op je wishlist hebt staan?! Nou in mijn geval -Danique- was het de zoektocht naar het perfecte visitekaarthoudertje. Nergens vond ik een leuke, mooie of geschikte die voldeed aan mijn eisenlijstje, tot ik 'Droog' binnenstapte en op slag verliefd werd op de houdertjes van Furoshiki Shiki.

Droog Amsterdam

Droog Amsterdam Furoshiki Shiki

Jawel: love at first sight! Oké, overdrijven is een kunst, maar ik was wel meteen verkocht. Houdertjes in verschillende, knallende neonkleurtjes voor een fijn prijsje, namelijk € 10,00. Niet te duur, maar zeker ook niet goedkoop. Toch had ik het wel over zo'n fashionable eyecatcher als visitekaarthoudertje.

Furoshiki Shiki staat bekend om de fluoriserende serie visitekaarthoudertjes, kleine en grotere mapjes, en een schoudertas. Het geniale brein hierachter is Samira, zij heeft deze strak gevormde items ontworpen in de tijd dat ze in Japan woonde en werkte. De kleurige Furoshiki Shiki zijn gemaakt van vinyl uit één stuk en worden als een envelop geopend en gesloten.

Furoshiki Shiki

Furoshiki ShikiMet mijn Girlscene visitekaartje erin!

Furoshiki Shiki

Los van deze mode verantwoorde items, had ik ook meteen een nieuwe hotspot ontdekt: 'Droog'. Een absolute must om te bezoeken als je in Amsterdam bent. Naast een kunstzinnige winkel waar je je ogen uitkijkt en de meest geweldige (interieur) items kopen, is er ook een expositieruimte met wisselende tentoonstellingen, een exclusieve kledingwinkel, een fijn café voor heerlijke versnaperingen en een beauty lab. En alsof dat nog niet alles is: je kunt zelfs overnachten in een unieke hotelkamer van Hôtel Droog.

Droog staat bekend om de innoverende design/interieur creaties, samenwerkingen en creatieve producten. Zo heeft Droog al veel verschillende projecten op haar naam staan, telkens weer word je verrast door een creatief, innoverend en vernieuwend schouwspel dat oogt als een (groot) museumstuk. Klein en groot, duur en goedkoop, simpel en ingewikkeld, gek en technisch; alles is even origineel en vernieuwend. Benieuwd? Klik dan hier voor o.a. samenwerkingen met nieuwe ontwerpers.

Naast het bewonderen van alle items die stylish tentoongesteld staan, liggen en hangen, kun je ook zelf de handen uit de mouwen steken door deel te nemen aan workshops.

Droog Amsterdam Droog Amsterdam Droog AmsterdamSuper grappige magneetjes! Erg leuk om je saaie witte koelkast mee op te vrolijken!

Droog Amsterdam

Droog Amsterdam

Droog Amsterdam

Droog Amsterdam

Droog Amsterdam

Waar moet je zijn?
Staalstraat 7b
1011 JJ Amsterdam (in de buurt van het Waterloopplein)
T. +31 20 523 5059

Openingstijden?
Maandag: –
Dinsdag: 11:00 – 18:00uur
Woensdag: 11:00 – 18:00uur
Donderdag: 11:00 – 19:00uur
Vrijdag: 11:00 – 19:00uur
Zaterdag: 11:00 – 19:00uur
Zondag: 11:00 – 19:00uur

Ben jij al eens in deze winkel geweest? Zo niet, zeker doen! Woon je niet in de buurt en kom je de komende tijd ook niet in Amsterdam, maar ben je toch benieuwd? Geen nood, je kunt namelijk ook online shoppen bij Droog. Hoe? Via de volgende link: www.droog.com. Super fijn: Je kunt naast creditcard en PayPal ook met iDeal betalen!

Liefs,
Danique

Tekst & beeld: Danique & The Londoner