Lifestyle

Flashback top 100

Zucht, school is weer begonnen en je zit alweer helemaal vast in die dagelijkse sleur. Helemaal moe plof jij neer op de bank na een lange schooldag. Je zapt even op de televisie en plots hoor jij dat nummer… DAT nummer dat jou herinnert aan die fantastische vakantie in Spanje waar jij je eerste zoen kreeg van jouw crush. Je sluit je ogen, je muziek neemt jou mee terug in de tijd…

Herken je dit gevoel? Vast wel! Er is altijd een nummertje dat jou herinnert aan hele goede tijden waar je met ontzettend veel plezier aan terugdenkt. ‘Helaas’ zullen er ook emotionele nummers zijn die jou herinneren aan een minder plezierige tijd. Zoals het nummer op jouw oma’s begrafenis, het nummer dat jou heeft geholpen tijdens een gebroken hart, noem maar op.

flashback

Zulke nummers met die herinneringen erachter verdienen het niet om vergeten te worden en dat vond Hi ook. Hi organiseert namelijk een Flashback top 100 die niet draait om populariteit, maar om jouw herinnering. Heb jij bijvoorbeeld een nummertje dat jij ontzettend mooi vindt, dat jou herinnert aan een gebeurtenis en die jij graag wil delen? Dan kan dat! Lees snel verder om te kijken hoe en wat…

flashback

Aankondiging Flashback top 100
Vandaag is het zover, binnen nu en twee weken wordt de Flashback top 100 samengesteld. Vanaf dit moment kun je stemmen op jouw favoriete herinnering of nummer. Staat jouw nummer erin? Super gaaf! Als je nummer er niet bij staat, kun je uit meer dan achttien miljoen tracks van Spotify kiezen, op de site staan 100 nummers ter inspiratie maar je kan via de zoekfunctie ook een eigen nummer invullen of gewoon een nummer en artiest invullen. Dan kun jij dit snel delen op Facebook en allerlei stemmen winnen.

Final Flashback top 100 met Dio!
Na een hoop stemmen (dat kan tot en met vijf oktober) komt de final Flashback top 100 online. Deze zal gratis te beluisteren zijn via Spotify. Plus, als je Spotify Premium hebt kan je hem ook downloaden en overal, zoals op je mobiel, luisteren! Het leuke is… Dio kiest daar een herinnering uit die hij als inspiratie zal gebruiken voor een nieuwe track.. Wie weet wordt dat een hit! Leuk!

flashback

Dio’s track
Dio zal zijn eigen Flashback track maken gebaseerd op herinneringen en er zal een making off video verschijnen. Misschien hoor je deze track dan snel op de radio? Wil jij liever deze track live luisteren? Dat kan ook hoor! Wij mogen namelijk kaartjes van het concert van Dio weggeven! Binnenkort zullen wij je hier meer over vertellen. Houd Girlscene dus goed in de gaten!

dio

Wil jij ook mee doen?
Lijkt het jou leuk om ook mee te doen? Dat kan! Wij hebben namelijk geregeld dat wij de tien leukste Flashback’s van Girlscene lezeressen mogen opsturen! Natuurlijk kun je ook zelf meedoen. Lever jouw Flashback track in op de website van Hi Flashback.

Dio kiest de eerste track voor de Hi Flashback top 100!

 

Onze Flashback’s
Wij doen het, net als Dio, even voor! Wij hebben namelijk een aantal nummertjes die ons herinneren aan een leuke tijd.

danique

Danique: Edith Piaf – Milord
Dit nummer neemt mij mee terug naar mijn eerste New York avontuur met Lady Gaga & de heerlijke zomeravonden in Italië met mijn Italiaanse familie. Een vrolijk nummer dat mijn dag in één klap goed maakt!

annemerel

Annemerel: Coldplay – Paradise
Dit nummer neemt mij mee terug naar mijn allerleukste wintersportvakantie én Parijs én Monaco.

jitske

Jitske: David Guetta – Memories
Dit nummer herinnert mij aan mijn backpackreis door Australië en Nieuw-Zeeland! Hier denk ik heel vaak aan met mijn vriendinnetje Maartje die net naar Australië is geweest!

emma

Emma: Miike Snow – Animal
Dit nummer doet mij denken aan alles wat ik leuk vind: zomer, drankjes, goede grappen en diepe gesprekken. Simpelweg omdat ik ‘m altijd draai! 

Hoe doe jij mee?
Reageer in het reactie vakje met jouw voor- en achternaam, de artiest plus het nummertje en jouw herinnering (maximaal een zin).

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet. Succes meiden!

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske