Lifestyle

Girlscene’s Emma @ MTV EMA’s!

Eindelijk was het zover! Na weken van voorbereidingen – liedjes uit mijn hoofd leren, kledingcrisis, dromen over de sterren – was het tijd voor de MTV EMA’s! Samen met de twee winnaressen reisde ik -Emma- af naar Frankfurt. En ik kan je zeggen: het was een groot spektakel!

De wekker gaat om half zeven. Voor het eerst in mijn leven heb ik geen moeite met opstaan. Voor de MTV EMA’s ben ik zowaar een ochtendmens geworden! Er schiet maar een gedachte door mijn hoofd: ”AAAAH! Vandaag ga ik No Doubt, Taylor Swift en Alicia Keys zien!” Tja, dat klinkt allemaal heel onwerkelijk en zo voelt het ook. Gauw pak ik mijn spullen en vertrek ik richting Schiphol.

mtv

Op het vliegveld verdwaal ik nog een paar keer (ik ben bijna door de douane richting Amerika gegaan!), maar dat mag de pret niet drukken. Eindelijk vind ik de goede douane. Blijkbaar zie ik er verdacht uit, want ik word grondig gefouilleerd. Natuurlijk is er helemaal niks aan de hand en ik loop door naar de Starbucks. Daar staan winnaressen Tessa en Birgit op mij te wachten. We schudden de handen en we praten honderduit over deze grote dag! Het lange wachten is helemaal niet erg, want we hebben genoeg om over te praten.

mtv

We zijn aangekomen in Frankfurt! We hebben nog maar net een voet in Duitsland gezet, of we horen luid gegil. Oh my god! Wie zal het zijn?! Onze bagage is nog niet gebracht, maar dat kan ons niets schelen. Wij willen wel weten wie daar is! We lopen naar het gegil en we zien een grote groep mensen om iemand heen staan. We worden zowat blind van alle flitsen. Het blijkt om het Ierse rap-duo Jedward te gaan. We nemen snel een kijkje, maar dan moeten we toch echt weer door. Op naar het hotel!

Een vrolijke taxichauffeur brengt ons naar het hotel (hij is erg blij dat er ‘drei blondines’ in zijn auto zitten). Snel droppen we onze bagage in onze super mooie hotelkamers. Onze magen knorren! We beginnen een wandeling door Frankfurt. Alles is een beetje uitgestorven, zondag is hier echt een rustdag. Tot onze grote blijdschap is er een pizzeria open! We eten twee heerlijke pizza’s op. De bodem voor vanavond is gelegd!

mtv
In de lift van het hotel 😉

Terug naar het hotel. We halen onze kaarten op en we kregen een kleine goodiebag. Nog een paar uurtjes en het is zover! Tijd om ons klaar te maken. We vertrekken richting onze kamers en we meeten elkaar weer in de lobby, waar een borrel is voor alle winnaars uit verschillende landen. In onze glamoreuze outfits (ik draag een leren broek, witte peplum, statement necklace en onmogelijke killer heels) drinken we een glas wijn en eten we een mini hamburger. De bus is daar! Snel stappen we in; nu zijn we echt maar een paar uur verwijderd van de MTV EMA’s!

mtv
De outfits!

mtv
Mini hamburgers in Duitsland. Jammie!

mtv
De borrel voor alle gelukkige winnaars.

We stappen de bus uit. Met onze tickets in de aanslag sluiten we aan in de rij. We blijken in de verkeerde te staan! Gelukkig zijn de Duitse bewakers zo aardig om ons toch door te laten. Phew! Maar dan is er nog een probleem; we worden tegengehouden omdat een camera verboden is! Ik moet meelopen met de bewaker en krijg een briefje waarmee ik de camera na afloop kan ophalen. Jammer! Nu moet ik het maar met mijn iPhone doen (vandaar de slechte kwaliteit van de foto’s). Daar gaan we dan, naar de zaal! De zaal waar het grote spektakel plaats zal vinden is immens groot. Je ziet meteen dat het thema ‘circus’ is. Na een uur wachten verschijnt iemand op het podium. ”Are you ready Frankfurt?!” schreeuwt een Duitse man. Hij wil dat we zo hard mogelijk gaan klappen als Heidi Klum straks opkomt. Nou, dat komt wel goed! Ook laat hij ons kennismaken met het liedje waar heel Duitsland op losgaat: ”Hey, das geht ab! Wir feiern die ganze Nacht!”

mtv mtv
In de rij…. En in de zaal!

mtv mtv
De blije winnaressen!

De show begint! Aaaaah dit is het moment. Heidi verschijnt op het podium. Bloedmooi, zoals altijd. Door het luide gegil en geklap kan ik niet horen wat ze nou precies zegt. Rechts zie ik Rita Ora in de lucht getakeld worden. Zij is de openingsact. Heidi kondigt haar aan en Rita komt naar beneden in een rode kanten outfit. Dansers, vuurwerk en special effects. Wauw, wat een openingsact! Daarna gaat de show in razend tempo door met fun. en Carly Rae Jepsen (die zelfs gaat crowdsurfen!). Reclame. Dat zie je niet op tv, maar in de reclameblokken leren ze ons de ‘Gangnam Style’ zodat we dat later allemaal kunnen doen tijdens het optreden van Psy.

mtv mtv
De spetterende openingsact van Rita Ora!

En weer door! Tijd voor een uitreiking. Kim Kardashian verschijnt op het podium. Ze glijdt bijna uit op haar torenhoge stiletto’s! De nachtmerrie van elke uitreiker. Gelukkig valt ze niet op de grond. Ook Lana Del Rey, The Jonas Brothers, David Haselhoff, Geordie Shore, Isabeli Fontana, Brett Davern, Anne V en Alicia Keys komen een award uitreiken. Justin Bieber (die er helaas niet bij is, maar wel hele leuke videoboodschappen had achtergelaten) en Taylor Swift zijn de grote winnaars!

mtv mtv
Kim Kardashian …. En Heidi Klum in de lucht met winnares Taylor op het podium.

Maar natuurlijk zijn de optredens het spectaculairst! No Doubt volgt en ik val bijna flauw. Ik ben al jaren fan van Gwen Stefani! Ze draagt een zwart pakje met over-knee boots, een netpanty en heeft natuurlijk rode lippen. Gwen zingt de sterren van de hemel! Daarna volgt Alicia Keys. Ze zingt ‘Girl on fire’ en zet het podium letterlijk in brand! Om haar heen swingen mannelijke dansers en Alicia speelt een gedeelte op een keyboard.

mtv mtv
No Doubt!

mtv mtv
No Doubt en Alicia Keys

Het moment dat de zaal het meest losgaat is misschien wel tijdens de Gangnam Style. Nadat Heidi herself het dansje had geleerd, is de beurt aan ons! Psy komt op in een glitterjasje met dansers die allemaal op hem lijken. De hele zaal doet met hem de Gangnam Style (die we vooraf hadden geleerd!). Het optreden sluit af met vlammen die bijna letterlijk in onze gezichten komen (mijn wenkbrauwen zijn nog net niet verschroeid).

mtv mtv

Daarna rocken Muse en The Killers de hele zaal met hun nieuwe singles. Beiden zijn ze live erg goed! Als een van de laatste is Pitbull aan de beurt. Hij komt op met danseressen met discoballen.

mtv mtv
The Killers… En Muse!

mtv mtv
Losgaan met Pitbull!

Natuurlijk sluit grote winnaar Taylor Swift de show af. Hiervoor is alles uit de kast getrokken: een reuzentaart, vuur, confetti, eenwielers, dansers, vuurwerk. Taylor is gepast gekleed in een rood glitterend circusjasje. Dit is absoluut het spectaculairste optreden van de hele avond!

mtv mtv

mtv mtv
De spectaculaire afsluiting door Taylor… Die we op een meter afstand hebben gezien!

We worden weer opgehaald met de bus. We kunnen niet geloven dan we No Doubt, The Killers, Psy, Taylor Swift, Pitbull en Alicia Keys op een meter afstand hebben gezien! Heel onwerkelijk. Gelukkig hebben we de foto’s en filmpjes als bewijs. Ik ga als een gelukkig meisje slapen. De volgende dag vliegen we weer terug. Wat een ervaring! Dit zullen we zeker ons hele leven onthouden.

De MTV EMA’s: vuurwerk, spannende outfits, spetterende optredens, awards en de grootste sterren. A dream come true!

mtv

Hoe hebben winnaressen Tessa en Birgit het ervaren?
Gisteren was eindelijk het moment waarop we zolang gewacht hebben: de EMA’s in Frankfurt! ‘s Ochtends om half zeven zaten we al in de auto naar Schiphol. Nadat we ingecheckt waren ontmoetten we Emma van Girlscene. Samen vlogen we naar Frankfurt. Het begon meteen goed, want terwijl we op onze bagage aan het wachten waren hoorden we ineens heel veel gegil in de hal achter ons. We waren heel nieuwsgierig dus besloten om even te gaan kijken. Daar zagen we heel veel hysterische Jedward fans die hun idolen hadden opgewacht. Hierdoor kregen we nog meer zin in de show!

We werden van het vliegveld vervoerd naar het luxe Sheraton Congress Hotel. We hadden heel veel tijd om ons klaar te maken en rustig voor te bereiden op de show. Onze kaarten lagen klaar om opgehaald te worden in de lobby en daarbij kregen we ook een leuke goodiebag van MTV. Nadat we ons rustig hadden omgekleed en opgemaakt in onze mooie hotelkamer stonden er heerlijke hapjes en drankjes voor ons en allerlei andere gelukkige winnaars klaar in de lobby.
Toen was het dan eindelijk zover! De show werd geopend door één van onze favoriete artiesten: Rita Ora! Ze opende de show geweldig en dat allemaal op een paar meter afstand! De show begon in een razend tempo, want Rita werd gelijk opgevolgd door Fun. en Carly Rae Jepsen. Wat jullie waarschijnlijk niet op tv zagen is dat tijdens de reclames ons het Gangnam Style dansje geleerd werd en er een DJ muziek draaide. Het was heel bijzonder om al deze toffe artiesten van zo dichtbij te zien optreden en het waren stuk voor stuk spectaculaire performances inclusief vuurwerk, lichtshows en veel dansers. Kortom, we hebben een fantastische dag gehad! Bedankt Girlscene!

mtv

Door Emma