Lifestyle

Elizabeth Gilbert – Eten, bidden, beminnen

Een van de meest populaire boeken van dit moment is "Eten, bidden, beminnen" van de schrijfster Elizabeth Gilbert. Oprah Winfrey is zelfs één van de grootste fans!

Over het boek…
Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een hoogopgeleide, ambitieuze westerse vrouw zich zou kunnen wensen: een fijne man, een tweede huis en een succesvolle carrière. In plaats van gelukkig en tevreden te zijn, wordt Elizabeth overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Er volgt een scheiding, een hevige depressie en een mislukte liefde. Elizabeth besluit een radicale stap te nemen. Ze zegt haar baan op en gaat een jaar lang alleen de wereld rondtrekken. Ze bezoekt drie landen om verschillende aspecten van zichzelf tegen het licht te houden: Italië, waar de kunst van het genieten wordt hooggehouden; India, wat een bron van devotie en meditatie vormt en Indonesië, waar de balans ligt tussen wereldse genoegens en spirituele diepgang. Daar wordt ze leerling van een oude, tandeloze medicijnman en loopt ze eindelijk haar grote nieuwe liefde tegen het lijf.

Leuk detail: het boek wordt over een tijdje verfilmd door niemand minder dan Brad Pitt, met Julia Roberts in de hoofdrol! Je koopt ‘t boek voor € 12,50 in de boekwinkel. Niet goedkoop, maar het is een érg dik exemplaar.