Lifestyle

Judith Visser – Stuk

Vandaag verschijnt Stuk, het nieuwste boek van schrijfster Judith Visser. In deze literaire thriller spelen pro ana websites een belangrijke rol. Daarnaast komen thema’s als pesten en gescheiden ouders aan bod.

Het boek…
Elizabeth zit in 4b van het Mercatuscollege in Rotterdam. Ze wordt door een paar klasgenoten op een gruwelijke maar vrijwel onzichtbare manier gepest. Haar ouders zijn sinds een paar jaar gescheiden en haar moeder heeft zich op haar werk gestort om het verdriet te verdringen. Elizabeth raakt steeds meer geïsoleerd. Het enige positieve van haar klas is de aanwezigheid van Alec. Alec is een rustige, knappe jongen, die ouder en wijzer is dan de andere jongens. Hij heeft verkering met Riley, een uitzonderlijk mooi, blond en ook nog lief meisje. Elizabeth stelt zich voor hoe het leven eruit zou zien als ze Riley was.
En dan neemt ze een fatale beslissing…

Over de schrijfster
Judith Visser debuteerde in 2006 met Tegengif, een roman die bekroond werd met de prijs voor het Beste Rotterdamse Boek van 2006. Haar tweede roman, Tinseltown, won deze prijs het jaar daarna eveneens.

Scarlet Hemkes, beheerster van de Stop Pro Ana hyves, vindt dat er een verbod moet komen op deze pro anorexia websites. De speciale Hyvespagina die zij hiervoor aanmaakte telt inmiddels al meer dan 28.000 leden.

Het boek is nú te koop in de winkel voor € 18,95.