Lifestyle

Rianne Verwoert – Liever niet verliefd

Zojuist is het boek “Liever niet verliefd” van Rianne Verwoert verschenen. Het is weer een heel erg lekkere Nederlandse chicklit, en dat geschreven door een 21-jarige! Ik interviewde Rianne over haar debuutroman.

Het verhaal…

Anne is verliefd! Ze is niet verliefd op een klasgenoot of buurjongen, nee, op Bram, de baas van haar zaterdagbaantje. En ja, het is wederzijds. Haar vriendinnen verklaren haar voor gek, want hij is toch veel te oud, maar Anne gaat er helemaal voor. Haar Bram is de leukste, liefste, mooiste, beste… en de ware, voor altijd. Voor altijd? O ja? Nou, dat zullen we nog wel eens zien. Of komen er toch scheurtjes in hun relatie?

Interview met de schrijfster…!

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Rianne Verwoert, 21 jaar en woon in Wijchen. Ik studeer aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nijmegen en ga binnenkort het derde jaar in van mijn studie Communicatie. Een geweldige studie! Daarnaast houd ik van lezen, tennissen, shoppen, uitgaan, met de hond wandelen maar ook van… jullie raden het misschien al: schrijven! In november dit jaar is mijn eerste boek ‘Liever niet verliefd’ uitgegeven door uitgeverij Zomer & Keuning.

Heb je altijd al schrijfster willen worden?
Ik vond het op de basisschool al leuk om verhaaltjes te schrijven. ’s Avonds pakte ik wel eens een kladblok, maar na een half blaadje volgeschreven te hebben, stopte ik er weer mee. Nu ik wat ouder ben, heb ik wel het doorzettingsvermogen om een boek te schrijven en komt mijn droom alsnog uit. Geweldig!

Hoe ziet een normale dag bij jou eruit; schrijf je op gezette tijden, heel de dag door of maar af en toe?
Een doordeweekse dag ziet er bij mij elke dag anders uit. Ik ga naar school, mijn opleiding is een voltijdopleiding. Op de dagen dat ik vrij ben, werk ik aan school of ga ik werken bij Intertoys. Ja, daar heb ik ook nog een bijbaantje! Schrijven probeer ik elke dag te doen. Ik leg mezelf een minimaal aantal woorden op; 1000 woorden per dag. Zo blijf ik in het schrijfritme en in het verhaal. Dit doe ik meestal ’s avonds en in vakanties of op vrije dagen overdag.

Je boek gaat over vooral over de liefde; de hoofdpersoon Anne wordt stapelverliefd. Ben je zelf zo gek op de liefde?
Wie niet? Liefde is toch ook iets moois? In het geval van Anne is het wat minder mooi omdat zij verliefd wordt op iemand die veel ouder is.

Ben je op dit moment zelf ook head over heels verliefd?
Nee, ik ben op zoek naar de prins op het witte paard…. 😉

De hoofdpersoon in “Liever niet verliefd” wordt verliefd op een oudere man. Heb je hier zelf ooit ervaring mee gehad, of is het een totaal verzonnen verhaallijn?
Dit is een verzonnen verhaallijn. Het is dus geen autobiografie. Natuurlijk gebruik je als schrijfster altijd dingen uit je eigen ervaring. Om een voorbeeld te noemen: Anne gaat werken en daarna kiest ze ervoor om weer te gaan studeren. Dit heb ik zelf ook zo gedaan.

Ben je al bezig met je volgende boek en zo ja, kun je er al iets over vertellen?
Ja hoor, ik schrijf gewoon lekker door! Volgend jaar verschijnen er twee chicklits van mijn hand. Mijn boek ‘Trouw(en)’ komt in mei 2009 en mijn derde boek verschijnt in november 2009. ‘Trouw(en)’ gaat over een meisje, Marieke. Ze is dolgelukkig en compleet in de wolken als Rick haar ten huwelijk vraagt…totdat ze van een vriend hoort dat Rick vreemdgaat met een blonde vrouw. Met haar hartsvriendinnen bedenkt ze een plannetje om Rick te betrappen. Zou Rick vreemdgaan? Gaan ze nog trouwen? Dat mogen jullie zelf lezen.

Wil je graag in dit chicklit genre blijven schrijven, of trekken andere genres je ook?
Voorlopig wil ik in het chicklitgenre blijven schrijven. Het bevalt me prima. Bovendien denk ik dat je jezelf als schrijfster moet ontwikkelen. In de toekomst wil ik misschien nog wel eens een literaire thriller schrijven, maar voorlopig beleef ik nog heel veel plezier aan het schrijven van chicklits.

Wat voor boeken lees je zelf graag; wat zijn je favorieten?
Zelf lees ik graag chicklits, maar ook literaire boeken. Ik ben dol op de boeken vanRenate Dorrestein en heb ze dan ook bijna allemaal gelezen. Het duister dat ons scheidt, vind ik prachtig. Ook de boeken van Judith Visser vind ik super. Eigenlijk ben ik een grote boekenwurm en lees ik alles wat los en vast zit. Nee, dat klopt niet helemaal. Ik moet toegeven… fantasyboeken zijn niet echt mijn ding.

Welke drie woorden omschrijven jouw boek het beste?
Vlot, romantisch en humor!

“Liever niet verliefd” is nu te koop voor € 11,95!