Lifestyle

Handboek voor de moderne vrouw

Aaf Brandt Corstius ken je misschien wel van haar geniale columns over vrouwen in NRC Next, Cosmopolitan en Glamour. Ze schreef nu, samen met Machteld van Gelder, het Handboek voor de moderne vrouw.

Waar gaat het boek over…?
In de jaren zestig kreeg elk meisje het handboek Femina. Daarin stond alles wat ze weten moest: van zilverwerk poetsen tot etentjes geven, van het behagen van de man tot het opvoeden van het kind.
Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder schreven een soortgelijk handboek, voor de vrouw anno nu. Zij leerden ze hoe ze overeind bleven in het moderne leven en op basis daarvan stelden ze het handboek samen. Als een grote zus of goede vriendin geven ze je de goede raad die je wilt horen (maar waar je niet iedereen om durft te vragen). Waar ze levenservaring te kort kwamen riepen ze de hulp van deskundigen in.

In overzichtelijke hoofdstukken (‘Familie’, ‘Gezondheid’, ‘Geld’, ‘Liefde’, ‘Moderne etiquette’, ‘Stijl’, ‘Thuis’, ‘Werk’) worden serieuze en minder serieuze adviezen afgewisseld met columns van Brandt Corstius en prachtige illustraties en handige oplossingen voor alledaagse problemen van Machteld van Gelder.

Kortom: een echt leuk glossy doe-het-zelfboek voor moderne meiden en vrouwen. Echt lezen!