Lifestyle

Boek: Yfke’s Model Secrets

Topmodel Yfke Sturm brengt deze maand een boek uit speciaal voor aanstormende modellen. Het boek staat vol met alle tips & trics die je als model hoort te weten en je helpen te overleven in de harde modewereld.

Yfke Sturm werd zelf als model ontdekt op haar vijftiende in de HEMA. Toen ze de International Model Look Contest won, liep haar modellencarrière als een trein. Ze haalde opdrachten binnen voor grote bladen, zoals Vogue, Harper’s Bazaar, Elle en Marie-Claire. Ze schitterde in campagnes voor onder anderen Ralph Lauren, Calvin Klein, Armani, DKNY, Garnier & Mango en daarnaast is ze ook een veelgevraagd catwalkmodel. Kortom: ervaring genoeg om er een boek over te schrijven!

En dat heeft Yfke nu dus ook gedaan. Het boek is een persoonlijke stijlgids waarin ze vertelt hoe het leven van een model eruit ziet en hoe hard het eraan toe gaat in de modewereld. Ze geeft verschillende tips over castings, fotoshoots, gezonde eetgewoontes en belangrijke regels die gelden in de modewereld. Ook vertelt Yfke over haar eigen ervaringen als model en staan er in het boek foto’s van haar die nog nooit eerder zijn gepubliceerd.

Het schijnt dat Yfke in haar boek ook veel geheimpjes verklapt over haar modelcollega’s. Deze geheimpjes zijn niet allemaal even positief! Zo zegt ze over Naomi Campbell dat ze echt een diva is en nooit iemand gedag zegt. Het boek wordt in de pers al veelvuldig besproken. Vanaf deze maand is het boek te koop bij verschillende boekwinkels en kost vijftien euro.

Door Marijke