Lifestyle

‘Boeken voor jongeren’ serie

Ja, de vakantie is weer bijna voorbij. En we hebben nog net wat tijd over om wat dunnere ontspannende boeken te lezen nu we nog geen verplichte literatuur opgekregen hebben. Een aanrader op dat gebied is de serie ‘Boeken voor jongeren’.

Dit is zoals ze de boeken uit de reeks zelf omschrijven: “Het leven van een tiener is niet altijd makkelijk… maar erover lezen is wél leuk! De verhalen in de serie ‘Boeken voor jongeren’ zijn eigentijds, realistisch en spannend. Diverse auteurs schreven jeugdromans over uiteenlopende thema’s: van loverboys tot cyberpesten, van vriendschap tot verraad. Ben je op zoek naar een serieus boek of heb je zin in spanning en avontuur? In de serie Boeken voor jongeren vind je altijd een boek dat bij je past!”

De auteurs die al één of meerdere boek(en) schreven voor deze reeks zijn Bobje Goudsmit, Joost Heyink, Elle van den Bogaart, Dolf de Vries, Marjan van Abeelen, Mirjam Mous, Annemarie Bon, Jacques Vriens, Tiny Rutten, Rom Molemaker, Helena Hanstede, Reina ten Bruggenkate, Karin Hilterman en Wendela Walta.

Een greep uit het aanbod:

Oppassen – Annemarie Bon

Mette heeft een bijbaantje als kinderoppas. Op een avond gaat ze bij een nieuw gezin oppassen. Ze snuffelt wat rond, sms’t met een klasgenoot en vermaakt zich prima. Maar wanneer de moeder van het gezin thuiskomt en haar baby niet meer leeft, verandert Mettes zorgeloze leventje voorgoed.

De indringer – Joost Heyink

Floris vertrouwt de nieuwe vriend van zijn moeder, Van Gelder, niet. Hij is erg vaag over zijn verleden. Floris gaat op onderzoek uit en vindt allerlei dingen die niet kloppen, maar Van Gelder heeft overal een verklaring voor. Dan doet Floris een huiveringwekkende ontdekking.

Dolf de Vries – Screentest

Lauren heeft na een screentest een rol in een soapserie veroverd. Haar beste vriendin en vooral haar moeder zijn door het dolle heen. Al snel is ze een bekende Nederlander en wordt ze herkend op straat. Toch heeft ze twijfels: is dit wel haar droom of eigenlijk die van haar

Elle van den Bogaart – Duizend kilometer

Vier probleemjongeren krijgen een laatste kans: voor onbepaalde tijd naar een zorgboerderij in Frankrijk. Daar is het hard werken, gelden regels en missen ze hun vertrouwde leven. Maar vooral worden ze geconfronteerd met zichzelf. Lukt het ze om weer vat op hun leven te krijgen?

Annemarie Bon – Een nieuw leven

Na een vakantieliefde ontdekt de vijftienjarige Nienke dat ze zwanger is. Ze wil een abortus, maar haar moeder is daar principieel op tegen en bedenkt een heel andere oplossing. Als de baby er eenmaal is, gaat Nienke toch twijfelen aan haar moeders bijzondere plan.

Dit zijn nog maar vijf boeken van de intussen al meer dan dertig verschenen titels. Zeker eens de moeite waard om te lezen!

Door Jessica