Lifestyle

Boekenreeks: de Clique

Stel je eens voor: je zit op een Amerikaanse privéschool waar één megapopulaire meid de touwtjes in handen heeft. Samen met drie anderen vormt zij "de Clique", het meest populaire kliekje van de hele school. Je zou er alles voor doen om daar bij te horen. Alles….

Dit is De Clique:

Massie Block: Perfect, glanzend bruin haar en een tandpasta smile. Zij is de onbetwiste koningin van De Clique en van de rest van het wereldje op de Octavian Country Day School, een exclusieve privé-school voor meisjes in Westchester County, New York. Massie weet dat je een moord zou doen om net zo te zijn als zij.

Dylan Marvil: Massies rechterhand, die evenveel tijd besteedt aan het likken van Massies hielen als aan het opslurpen van dieetshakes.

Alicia Rivera: Net zo stiekem als ze mooi is. Ze houdt alle volwassenen voor de gek doordat ze zo ‘lief’ lijkt. Ze zou Massie graag van de troon stoten. Wie weet lukt haar dat op een dag.

Kirsten Gregory: Slim en hard werkend. Ze kan je tot tranen toe beledigen, sneller dan je kunt zeggen: ‘Mijn kapper is niet blind!’

En dan verschijnt Claire Lyons op het toneel, het nieuwe meisje uit Florida: Gap-overall van twee jaar geleden en foute schoenen. Duidelijk niet uit Clique-hout gesneden. Helaas voor Claire woont zij met haar ouders en broertje in het gastenverblijf op het enorme landgoed van de familie Block, tot zij een eigen huis hebben gevonden. Claire krijgt het nog moeilijk. Maar met een beetje geluk en een hoop sluwe plannetjes gaat ze ‘t redden. Misschien.Roddels, ruzie, de mooiste kleren en het duurste mobieltje: dat is waar het allemaal om draait in de Clique. De reeks komt uit Amerika, waar er al dertien delen van verschenen zijn. Nog maar vijf delen zijn naar het Nederlands vertaald, maar geloof me: daar ben je al even zoet mee!

-

De Clique

-

Vrienden voor het leven? Dacht het niet!

-

Wraak van de Wannabe’s

-

Versieren doe je zo

-

Zoenen voor beginners

De boeken, die geschreven zijn door Lisi Harrison, zijn een beetje te vergelijken met de film Mean Girls. Dus als je die leuk vindt, weet ik zeker dat je ook dol zal zijn op de Clique!

Het eerste deel kost € 9,95 en de andere vier delen kosten € 10,95. Ze zijn verkrijgbaar in boekhandel of op Bol.com.

Door Fleur van www.girlyengeeky.nl