Lifestyle

Jennifer Weiner – Vriendinnen voor altijd

Het verhaal

Eerst waren de vriendinnen Addie en Valerie onafscheidelijk, ze deden alles samen. Ondanks dat ze zo verschillend waren. Valerie was populair en Addie verlegen. Vanaf het moment dat Valerie bij Addie in de straat komt wonen, ontstaat er een vriendschap. Samen gaan ze alle feestjes af. Tot het moment dat er een ruzie ontstaat…

Addie komt 15 jaar later thuis van de zoveelste internetdate. Valerie belt aan en staat plotseling voor Addie’s neus, net of er nooit iets gebeurd is. Valerie vraagt aan Addie of ze haar alsjeblieft wilt helpen, omdat er iets verschikkelijks heeft plaats gevonden.

Mijn mening

Als lezer is het goed te begrijpen dat Addie voor een lastige keuze staat: Valerie – waar ze heel vroeger beste vriendinnen mee was – toch vergeven, wat ze natuurlijk diep in haar hart heel graag zou willen. Maar aan de andere kant: het is ook niet niks wat er vroeger heeft plaatsgevonden. Toch zegt Addie ja en zo komen ze samen in moeilijke situaties terecht.

Het boek geeft steeds flashbacks. Zo weet je als lezer ook wat er voorheen heeft plaatsgevonden. Ik vond het erg treurig wat er in het verhaal beschreven werd wat Addie vroeger heeft moeten meemaken. Hoe treurig die dingen zijn, besef je als lezer maar al te goed. Het is bepaald geen sprookje wat er gebeurt, en toch moeten ze het samen zien op te lossen. Je wordt als lezer nieuwsgierig gemaakt of ze samen uit deze benarde situatie komen en of hun band toch nog wordt geheeld na al die jaren ruzie.

Het is zeker geen slecht boek, hoewel het soms wat lastig kan zijn door alle flashbacks. De karakters zijn ook goed uitgewerkt. Prima boek!

http://clk.tradedoubler.com/click?p=67859&a=1769192&g=17259848

Over de schrijfster

Mochten de alarmbellen nog niet meteen bij je gaan rinkelen na het horen van de naam Jennifer Weiner dan zal ik je eerst iets over haar vertellen.

Jennifer is geboren op 28 maart 1970 op een legerbasis in Louisiana. Ze groeide op in Connecticut en studeerde Engelse literatuur, aan de Princeton University. Jenny heeft een zus, Molly en twee broers, Joe en Jake. Jenny verschijnt regelmatig bij praatprogramma’s zoals; The Today Show, The CBS Early Show en The Martha Stewart Show. Af en toe schrijft ze voor Huffington Post en voor haar eigen blog.

Het boek "In haar schoenen (In Her Shoes)" staat ook op haar naam en werd in 2005 verfilmd, met niemand minder dan Cameron Diaz in de hoofdrol. Je kan Jenny blij maken met sushi, reality tv, zonsondergangen en lange strandwandelingen. Op dit moment woont ze in Philadelphia samen met haar kinderen en haar man waarmee ze gelukkig is.

Benieuwd geworden? Je kan voor € 18.95 het boek bestellen op Bol.com of natuurlijk gewoon in de boekhandel.