Lifestyle

Maart: Chicklit boeken top 5

Ondanks dat we al lang en breed klaar zijn voor de lente, wil het mooie weer nog niet zo goed doorzetten. We verheugen ons al op het zonnetje + ligstoel + goed boek = de ultieme combinatie. Nog eventjes geduld dus! Om het zonnetje nu alvast in huis te halen, heeft Chicklit.nl 5 goede-boeken-tips voor je. Enjoy!

Firelight – Ziel van vuur – Sophie Jordan
Firelight gaat over Jacinda; een meisje dat kan transformeren tot een draak en moet vluchten uit haar kolonie. Ze heeft het zwaar tussen de ‘normale’ mensen, totdat ze oog in oog komt te staan met Will; een jongen die het vuur in haar aanwakkert, maar tegelijkertijd tot haar grootste vijand behoort. Een belangrijk thema in het boek is de keuze tussen kiezen voor jezelf of je familie. Jacinda vond het heerlijk in de kolonie, maar haar tweelingzus Tamra haatte het daar. Tamra vindt het heerlijk in de mensenwereld, maar Jacinda vindt het daar verschrikkelijk. Kiest ze voor zichzelf of voor het geluk van haar zus? Een ander thema is de ogenschijnlijk onmogelijke liefde tussen Jacinda en Will. Ze zijn elkaars aartsvijanden, maar voelen zich enorm tot elkaar aangetrokken. Hoe kan dat? Hoe kan het dat elke keer als Jacinda besluit dat ze bij hem uit de buurt moet blijven, haar hart haar toch iets anders ingeeft?

chicklit maart

Mag ik je nummer even? – Sophie Kinsella
Poppy Wyatt is haar verlovingsring kwijt! Een antiek geval, al drie generaties in het bezit van de familie van Magnus, haar aanstaande. Over tien dagen is de bruiloft! En terwijl ze buiten met haar vriendinnen staat te bellen, wordt haar mobieltje plotseling uit haar handen gegrist. Ook dat nog! Nu is de crisis compleet. Wat moet ze zonder telefoon beginnen?

Helemaal hyper denkt Poppy dat ze aan het hallucineren is geslagen wanneer ze in een afvalbak zomaar een smartphone ziet liggen. Hebbes! Maar het duurt niet lang voor de eigenaar, de botte zakenman Sam Roxton, zich meldt. En Sam is ‘not amused‘ als Poppy ijskoud weigert haar schat aan hem af te staan.

chicklit maart


Doodskus – Lauren Henderson

Scarlett hoopt dat alle problemen die begonnen met de moord op Dan McAndrew nu ver achter haar liggen. Maar wanneer ze met haar klas naar Edinburgh gaat, komt ze haar oude vijanden van St. Tabby’s tegen, de school waar ze op zat voor haar leven op zijn kop werd gezet. Algauw wordt duidelijk dat iemand Scarlett uit de weg wil ruimen. Zit Plum achter de aanslagen? Of Alison en Lucy, haar oude vriendinnen van St. Tabby’s die ze ooit heeft laten vallen? Wanneer haar beste vriendin Taylor zich ook verdacht gedraagt, weet Scarlett helemaal niet meer wie ze wel en niet kan vertrouwen.

chicklit maart

Achtste-groepers huilen niet – Jacques Vriens
Achtste-groepers huilen niet
gaat over een hechte groep 8. Met de CITO-toets en de eindmusical hebben de leerlingen een spannend jaar voor de boeg. Maar het laatste schooljaar wordt pas echt uitzonderlijk als klasgenootje Akkie ziek wordt. Ze heeft leukemie en moet een groot deel van het schooljaar in het ziekenhuis doorbrengen. Ondanks haar ziekte kan Akkie het niet laten om zich overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om juf Ina aan een nieuwe man te helpen.

chicklit maart

De hongerspelen – Suzanne Collins
Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot… Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven? 

chicklit maart

Bekijk ook andere chicklits op Chicklit.nl!

Ben jij een boekenwurm? Welk genre lees jij het liefst?