Lifestyle

Herfstvakantie boekenlijst by Annemerel

Het is dan misschien niet zulk fijn weer als in de zomervakantie, maar dat betekent niet dat je je in de herfstvakantie hoeft te vervelen. Het is het uitgelezen moment om eindelijk weer eens een nieuw boek open te slaan. Wij helpen je graag een beetje met je keuze…

Lauren Conrad – Beauty & Starstruck (The Fame Game Novel)

 boeken herfstvakantie

Lauren Conrad schreef de afgelopen paar jaar aardig wat boeken. Zo schreef ze de LA Candy trilogie, een boek over stijl en kwam ze begin dit jaar met het eerste boek uit haar nieuwe chicklit trilogie “The Fame Game”. Ook dit najaar hoef je het niet zonder nieuw materiaal van Miss Conrad te doen. Op 16 oktober verscheen zowel het tweede deel in “The Fame Game” trilogie Starstruck, als haar Beautyboek.

De serie The Fame Game gaat over Madison, die je misschien nog wel kent uit de boeken van LA Candy, ze probeert het na LA Candy nu te maken met haar eigen “Reality” serie.  Natuurlijk is Madison niet de enige die in de serie speelt,  Gaby uit LA Candy is ook terug voor de nieuwe serie en er zijn twee nieuwkomers. Carmen is de dochter van een wereldberoemde zangeres en Kate probeert het juist te maken als zangeres. Als je het eerste deel nog niet gelezen hebt, doe dat dan snel. Verwacht geen meesterwerk, maar vermakelijk is het wel.

Starstruck van Lauren Conrad bestel je hier, de Nederlandse vertaling verschijnt op 26 november, deze kun je ook alvast reserveren.

J.K. Rowling – The Casual Vacancy / Een Goede Raad

boeken herfstvakantie

Lang hebben we gewacht op het nieuwe boek van J.K. Rowling. Na haar laatste Harry Potter in 2007 hebben we meer dan vijf jaar geen nieuwe boeken van J.K. gezien. The Casual Vacancy kwam eind september in het Engels uit en is sinds 17 oktober ook in het Nederlands te koop.

Het is een boek voor volwassenen en we weten ook niet of het echt geschikt is voor de jongste generatie Girlscene lezeressen. Er wordt veel gescholden, drugs gebruikt, er komen verkrachtingen voor en.. nou ja, de Engelse en Amerikanen noemen het “Vulgair”. Uh jaaa het taalgebruik en de dingen die er in het boek gebeuren zijn inderdaad niet voor kinderoren geschikt, maar wat zien we dagelijks allemaal op TV? Het boek is goed geschreven, misschien een beetje lastig om in te komen  maar als echte J.K. Rowling fan lees jij gewoon door en wil je op een gegeven moment niets anders meer dan lezen.

The Casual Vacancy van J.K. Rowling bestel je hier, de Nederlandse vertaling – Een goede raad – bestel je via deze link.

E.L. James Fifty Shades of Grey & Sylvia Day – Bared To You

boeken herfstvakantie

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de rage rond de boeken van Fifty Shades of Grey. Annemerel heeft ze natuurlijk al lang gelezen, dat was nog in een tijdperk dat je gewoon met dat boek in de trein kon zitten zonder dat iemand doorhad dat je een seksboek aan het lezen was (ergens in mei). Ook van dit boek zijn we niet helemaal zeker of het voor de wat jongere meiden geschikt is, maar het is zo’n rage dat we deze boeken toch niet in ons lijstje wilden laten ontbreken.

En als je dan klaar bent met de boeken van Fifty Shades of Grey is het mogelijk dat je in een soort van figuurlijk zwart gat valt. Daarvoor is ook een oplossing. Sylvia Day schrijft momenteel haar trilogie Bared To You, waarvan het tweede deel begin oktober verscheen. De boeken lijken in alles op de boeken van E.L. James. Enige verschil? Deze boeken zijn beter geschreven en er komt geen SM-seks in voor. Girlscene’s Annemerel is fan.

Fifty Shades of Grey kun je via deze link bestellen, Bared To You bestel je via deze link.

Stephen Chbosky – The Perks of Being A Wallflower / De belevenissen van een muurbloem

 boeken herfstvakantie

Vanaf 25 oktober in de bioscoop “The Perks of Being A Wallflower” een verfilming van het gelijknamige boek geschreven door Stephen Chbosky. In de film spelen onder andere Emma Watson (Harry Potter) en Nina Dobrev (The Vampire Diaries). Maar heb jij het boek eigenlijk al gelezen?

Het boek gaat over Charlie, een freshman in Highschool. Hij is dan misschien niet de grootste nerd van de school, hij is alles behalve cool. Hij is nogal sociaal-onhandig, een muurbloempje. Hij wil tegelijkertijd leven en van zijn leven wegrennen. In The Perks of Being A Wallflower krijgt Charlie te maken met voor hem onbekend terrein. Dates, familiedrama’s, nieuwe vrienden, seks, drugs… Het boek is meeslepend, ontroerend en interessant en nergens saai!

Je koopt The Perks of Being A Wallflower hier, of de Nederlandse vertaling – De belevenissen van een muurbloem – via deze link.

Nicholas Sparks – The Best of Me

 boeken herfstvakantie

Zijn we niet allemaal een klein beetje (groot) fan van Nicholas Sparks? Wie heeft The Notebook niet gezien? En Dear John, A Walk To Remember, The Last Song, The Lucky One?! Het zijn allemaal verfilmingen van boeken die Nicholas Sparks schreef. Nicholas’ nieuwste boek (die ook snel verfilmd zal worden) is “The Best of Me”.

Het boek gaat over Amanda Collier en Dawson Cole. In de lente van 1984 zaten Amanda en Dawson in de laatste klas van High school. Ze waren smoorverliefd en ook al kwamen ze uit een geheel ander milieu, niets leek hun liefde in de weg te staan. Maar dan onvoorziene omstandigheden strandde de relatie toch. 25 jaar later komen Amanda en Dawson terug naar hun geboorteplaats voor de begrafenis van hun mentor Tuck Hostetler. Tuck zorgde er 25 jaar geleden voor dat de twee samen konden zijn. Zowel Amanda als Dawson was nooit meer zo verliefd geweest als 25 jaar geleden. Zouden ze ooit nog samen komen?!

The Best of Me is weer een typische Nicholas Sparks roman en daarom vonden we het zo’n fijn boek! Je bestelt het boek hier! (Er is nog geen Nederlandse vertaling verschenen helaas).

Jenny Downham – Before I Die / Voor ik doodga

 boeken herfstvakantie

Before I Die, door Jenny Downham, is ook net verfilmd en draait nu in de bioscoop. In de film speelt Dakota Fanning de hoofdrol. Het is een fantastische film, maar het boek is minstens zo aangrijpend.

Het jonge meisje Tessa lijdt al jaren aan leukemie en heeft van de dokter te horen gekregen dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze is helemaal klaar met alle bezoeken aan het ziekenhuis, de eindeloze testen, de medicijnen met verschrikkelijke bijwerkingen. Tessa stelt een lijst op met dingen die ze nog wil doen in haar leven, een bucket list. Een lijst vol met activiteiten die haar laten leven, terwijl haar lichaam steeds minder kán leven. Het is een extreem ontroerend en aangrijpend verhaal. Het boek heeft je vanaf de eerste letter al in zijn greep. Je weet eigenlijk al hoe het zal aflopen, maar stiekem hoop je op een wonder. Een boek dat je in één ruk wilt uitlezen.

Before I Die bestel je via deze link, de Nederlandse vertaling kun je via deze link vinden.

Heb jij nog aanraders voor onze boekenlijst? Heb jij één van “onze” boeken al gelezen? Zo ja, welke en wat vond je ervan?

Door Annemerel