Lifestyle

CSI: Deadly Intent

Ik geef het toe: ik ben best een nerd. Zo ben ik verslaafd aan mijn laptop en gaat mijn iPod overal mee naartoe. Ja, een gadgetgeek – that’s me. Zo heb ik ook een Nintendo DS en koop ik regelmatig nieuwe spellen. Mijn laatste aanwinst: CSI: Deadly Intent.

Dit spel is gebaseerd op de tv-serie Crime Scene Investigation. In het spel ga je met de cast op pad om vijf nieuwe, door de auteurs van de CSI-reeks geschreven, misdaden op te lossen. Spannend…

In de handleiding lees ik: ‘je stapt de wereld binnen van CSI en diplomatie is vereist. Je bent aanwezig bij de meest gruwelijke plaats delicten om samen met het CSI team de lichamen van slachtoffers te onderzoeken. Wees oplettend, ondervraag de juiste mensen en vertrouw niemand op zijn woord. Deze game biedt de échte CSI ervaring met de originele visuele effecten, forensische reconstructies en de stemmen van de acteurs uit de serie.’

En wat vinden we ervan….
Het spel is echt niet makkelijk! Als je één klein dingetje over het hoofd ziet, bijvoorbeeld een haartje op de grond, dan zit je vast in het spel en heb je géén idee wat je fout doet. Lastig dus! Erg leuk is dat je zelf veel kan ‘doen’, zoals vingerafdrukken analyseren (je moet dan ook gebruik maken van het touchscreen en de microfoon om het vuil weg te ‘blazen’!). Ook moet je echt goed nadenken bij het ondervragen van verdachten; het is dus niet zo dat je maar uit één antwoord kunt kiezen en het nooit fout kan gaan. Spannend, dus! Het enige irritante vind ik de muziek, die is erg vervelend. Maar zonder geluid spelen is ook weer erg saai. Verder: topspel!

Het spel is er voor de Nintendo Wii, Xbox 360, PC en Nintendo DS. Voor Xbox kost –ie €39,99, voor de andere games betaal je €29,99.