Lifestyle

Bamboo tablet

Veel meiden die graag Photoshoppen of andere dingen op de computer doen, gebruiken een tablet met een pennetje. Wacom is zo’n merk dat deze tablets maakt. En ze hebben net een nieuwe: de Bamboo!

De Bamboo bestond eigenlijk al, maar dit is de ‘Bamboo second generation’. Het is een lekker simpele en spontane manier om de computer te gebruiken, gebaseerd op de trends van touchapparaten zoals de Apple iPhone. De Bamboo is te gebruiken door multi-touch (dus aanraken met je vinger) of de digitale pen.

Je kunt het tablet goed gebruiken bij het maken van documenten, presentaties en blogs of ook voor het communiceren via sociale netwerken, zoals Hyves, Facebook en Twitter. Natuurlijk kun je vooral goed tekenen met de pen, zo maak je je digitale doodles, een persoonlijke handtekening bij je mailtjes of opmerkingen in een document.

Met de pen selecteer je met een tikje op het digitale tablet een icoon op het scherm, open je een menu of start je een applicatie. Daarnaast kun je met twee vingers afbeeldingen of documenten draaien, of bladeren door albums of presentaties, te scrollen door een blog of Word document en in- en uit te zoomen bij een foto of kaart.

Oja: je kunt snel switchen tussen de aanraak- en penfuncties. Als je vinger in contact is met het tabletoppervlak, werkt de aanraakfunctie. Als de penpunt dicht naar het oppervlak wordt gebracht, wordt de touch functie automatisch uitgeschakeld en in plaats daarvan wordt de peninvoer actief. Handig, toch?

Bamboo werkt met Windows and Mac (zelfs al met Windows 7). Het tabletje is trouwens heel klein en superdun (8,5 mm). De prijs? Hij kost € 89,90. Je kunt hem o.a. bij Dixons kopen.

Benieuwd hoe hij werkt? Check dit filmpje: