Lifestyle

De Oscar winnaars

Afgelopen nacht was het weer zo ver in Hollywood, de rode loper lag uit, bomvol sterren en prachtige galajurken… Voor degene die het gemist heeft: de Oscars werden uitgereikt.

De film ‘The Hurt Locker’ van regisseur Kathryn Bigelow en ‘Avatar’ van regisseur James Cameron waren genomineerd voor maar liefst negen Oscars. The Hurt Locker sleepte maar liefst zes beeldjes in de wacht en werd daarmee de grote winnaar van de avond. De grote verliezer van de avond was Avatar van Cameron, die met ‘slechts’ drie Oscars naar huis ging.

De Amerikaanse actrice Sandra Bullock viel maar liefst twee keer in de prijzen. Ze won een Razzie Award (slechtste actrice) voor haar rol in de komedie ‘All About Steve’. Hierin speelt ze een vrouw die kruiswoordpuzzels voor de krant maakt en verliefd wordt op een cameraman die ze vervolgens stalkt. Tot haar geluk won ze ook een Oscar voor beste actrice in de film ‘The Blind Side’. Een film waarin Bullock als rijke huisvrouw een dakloze Afro-Amerikaanse jongen helpt aan onderdak en een beter leven. Verder won Jeff Bridges een Oscar voor beste acteur in de film Crazy Heart, een film die over een country zanger gaat die in de goot terecht komt. En natuurlijk de geweldige film ‘UP’ van Pixer viel in de prijzen, de film won de Oscar voor beste animatiefilm.

Later volgt nog een artikel over de mooist, gespotte galajurken. Hieronder een overzicht van alle Academy Awards winnaars:

Beste film: The Hurt Locker

Beste regie: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)

Beste acteur: Jeff Bridges (Crazy Heart)

Beste actrice: Sandra Bullock (The Blind Side)

Beste bijrolacteur: Christoph Waltz (Inglourious Basterds)

Beste bijrolactrice: Mo’Nique (Precious)

Beste originele scenario: The Hurt Locker

Beste bewerkte scenario: Precious

Beste montage: The Hurt Locker

Beste animatiefilm: UP (Pixar)

Beste muziek: UP (Michael Giacchino)

Beste song: Crazy Heart

Beste make-up: Star Trek

Beste art direction: Avatar

Beste kostuum: The Young Victoria

Beste sound editing: The Hurt Locker

Beste sound mixing: The Hurt Locker

Beste camerawerk: Avatar

Beste visual effects: Avatar

Beste documentaire: The Cove

Beste korte animatie: Logorama

Beste korte documentaire: Music by Prudence

Beste korte film: The New Tenants

Foto’s: the Dishrag

door Danique