Lifestyle

Mia Wasikowska

Misschien heb je haar al gezien in de film Alice In Wonderland. Mia Wasikowska speelt namelijk de rol van Alice!

Ze is geboren op 14 oktober 1989 in Australië. Een hele andere kant van haar is dat ze vroeger op ballet heeft gezeten. Mia wou iets anders gaan proberen en koos voor acteren… en dat doet ze erg goed!

-

-

-

-

Haar moeder komt uit Polen en is een fotograaf. Haar vader komt uit Australië en is een tekenaar. Creativiteit zit in de familie, dus…

Op negenjarige leeftijd begon ze ballet lessen te volgen. Waarbij ze twee jaar 35 uur per week trainde. Op haar veertiende vond ze ballet toch minder leuk worden omdat het gaat om de ”fysieke perfectie”. Bij film vind ze vooral alle dingen mooi die niet perfect zijn. Omdat het gaat over leven en dingen die niet perfect zijn. Daarom koos ze voor acteren.

Mia heeft al een aantal verschillende kapsels gehad. Zo had ze eerst donker haar en moest ze voor de film ”Alice In Wonderland” blond haar hebben. Daarna koos ze voor een véél kortere coupe wat haar ook super goed staat.

Waar kunnen we Mia binnenkort nog meer in zien? We kunnen haar onder andere zien in de volgende films: The Kids Are All Right, Restless en Jane Eyre.

Door Shelley

Foto’s: zimbio.com