Lifestyle

Girlscene’s fotografie talent: Vera

Op het Girlscene forum, in het Crea Bea board, spotte ik meerdere jonge meiden die echt súpermooie foto’s maakten. Wat een fotografie talenten! Ik kon niet wachten om ze te interviewen en hun prachtige foto’s hier te laten zien. Deze keer: Vera.

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Vera en ik ben 17 jaar. Ik ben, zoals begrijpelijk, erg geïnteresseerd in fotografie en verder in ballet, festivals en andere artistieke uitingen.

Hoe lang fotografeer je al? Hoe kwam je erop om ermee te beginnen?
Ik fotografeer al een aantal jaren, pas serieus sinds een klein jaar. Persoonlijk heb ik altijd al een voorkeur gehad voor beeld, dit is mij al meegegeven op een jonge leeftijd in verband met het feit dat mijn opa al enorm lang amateurfotograaf is. Ik denk dat dit ook heeft meegespeeld. Zelf kom ik ook uit een gezellig creatief gezin, dat helpt ook!

Wat gebruik je allemaal om te fotograferen?
Om te fotograferen gebruik ik mijn DSLR een Sony a700 en ook regelmatig mijn SLR een Konica Minolta Dynax 7d. Momenteel heb ik nog geen eigen studio maar kan ik wel vaak terecht in een studio. Daarnaast werk ik persoonlijk graag met daglicht. Ik probeer mijn licht zo te regelen met flitslamp en mijn favoriet, een reflectiescherm. De bewerking voer ik uit met Adobe Photoshop cs4. Drastische veranderingen ondergaan mijn foto’s niet omdat ik van mening ben dat het je foto wel beter maakt maar niet jou als fotograaf.

Wat zet je zoal op de foto?
Het liefste fotografeer ik mensen. Ik zeg wel eens dat ik mensen fotografeer en geen aliens omdat ik de textuur van het menselijk lichaam enorm interessant vind en ik laat dit ook veel terugkomen. Mijn foto’s hebben meestal een thema en altijd dragen ze een verhaal mee.

Is het een hobby, of wil je er later ook je beroep van maken?
Momenteel studeer ik MBO Fotografie maar ik ben volop bezig om aankomend schooljaar naar een kunstacademie te gaan. Hopelijk gaat het me lukken! Overigens wil ik van fotografie mijn beroep maken in de sector autonoom , dat is de kunstzinnige richting. Zelf vind ik namelijk dat techniek iedereen kan leren, het concept alleen niet. Met mijn foto’s wil ik de horizon van ieder ander verbreden, grenzen verleggen. Ook wil ik mijn visie op de wereld overdragen door middel van foto’s. Je kan ook werk van mij vinden op mijn website www.veracornel.nl.

Wat is je grootste droom om nog eens te fotograferen?
Eigenlijk heb ik geen flauw idee van hoe en wat ik heel graag zou willen fotograferen. Wel zou ik heel graag een journalistieke serie willen maken over menselijke gewoontes in alle vormen en maten. Dit project zou ik dan ook willen uitbreiden naar het buitenland. Voor dromen is er altijd plaats. Ik ga eigenlijk meestal zonder verwachtingen te werk. De inspiratie komt wanneer ik bezig ben. Wel heb ik af en toe ideeën die ik graag zou willen verwezenlijk zoals mijn laatste fotoserie "Gestipt". De serie "Gestipt" is een serie portretten die is opgebouwd uit stippen. Zo komt er onder andere een gestipte rug in voor en een gestipte blouse. Het is een vrije simpel thema met een dieperliggende gedachte, zo staan stippen voor mij voor vormloosheid. Vormloosheid houdt in dit thema van groot naar klein in, het kan zich aanpassen en ontwikkelen tot een groter of juist een kleinere cirkel. Eigenlijk net zoals een mens zichzelf ontwikkelt, daar is het ook op gebaseerd.

door Quirine