Lifestyle

Op zoek naar… Zorro!

Dit najaar start er bij de AVRO weer een nieuwe ‘Op zoek naar…’. Sommige van jullie zijn misschien onderhand ‘Op zoek naar’-moe, maar de echte musical die-hards tellen de dagen alweer af. Ditmaal gaat Frits Sissing voor Joop van den Ende op zoek naar de nieuwe Zorro. 

De voorrondes hebben inmiddels plaatsgevonden en vijftien jonge mannen zijn overgebleven. Uiteindelijk gaan er maar tien door naar de live shows, wie dit zijn blijft voor ons nog even een verrassing. Erwin van Lambaart, Willem Nijholt en Pia Douwes zullen uiteindelijk gaan bepalen wie er nog kans maken op de gewilde hoofdrol. 

-

Zowel bekende als minder bekende jongens zijn tot de laatste vijftien doorgedrongen. Namen die jullie misschien wel bekend voorkomen zijn Roman van der Werff, hij speelde een tijd een gastrol in GTST als vriendje van Lucas Sanders. Ook Tommie Christiaan, bekend van High School Musical en All Shook up/Love me tender is misschien over een jaartje te zien als Zorro. 

Andere castleden zijn al wel bekend, zo gaan Lone van Roosendaal (Voetbalvrouwen, Mamma Mia) en Rene van Kooten (Les Miserables, All Shook up, Urinetown) rollen vertolken. Zorro is gebaseerd op de gelijknamige roman van Isabel Allende en gaat over een jonge held die moet kiezen tussen zijn liefde voor Luisa en zijn strijd tegen onderdrukking en uitbuiting. Een pluspunt is dat de musical bol staat met muziek van de Gipsy Kings (Volare, Bamboleo), dat swingt!

In de tussentijd kunnen de liefhebbers zich nog vermaken met de vorige winnares van ‘Op zoek naar…’, Noortje Herlaar, in Mary Poppins. Zie: www.musicals.nl/marypoppins/

Door Anique