Lifestyle

Echte mannen eten wél kaas

Het boek Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd, komt je waarschijnlijk bekend voor. Het boek is het aangrijpende verhaal over Maria waarin ze vertelt hoe ze vanaf haar middelbare schooltijd vier jaar lang werd misbruikt door loverboy Manou. In twee jaar tijd werden er meer dan 250.000 exemplaren verkocht, een echte bestseller dus!

Maria is in veel verschillende programma’s op televisie te gast geweest en nu geeft ze lezingen op onder andere middelbare scholen.
De laatste tijd is het boek weer veel in het nieuws, maar niet om een goede reden… Maria’s verhaal zou namelijk bestaan uit een bizarre mix van feiten en vooral heel veel fantasie….

Het team van Peter R. de Vries vertrouwde het niet en ging op onderzoek uit. Afgelopen week was Peter R. de Vries te gast geweest bij De Wereld Draait Door. Hier vertelt hij uitvoerig over het boek van Maria Mosterd en geeft hij z’n (ongezouten) mening. Bekijk hier het fragment:

 

Maar wat vooral in het nieuws is gekomen, is de uitzending van Peter R. de Vries van afgelopen zondag (9 mei 2010). Hierin komt Peter met onthullende feiten over Maria Mosterd en trekt hij haar verhaal in twijfel. Heb jij de uitzendig gemist? Je kunt hem hier bekijken

Niet alleen De Vries twijfelde aan het verhaal, ook misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink. Gelijktijdig met de uitzending van afgelopen zondag kwam z’n boek uit: Echte mannen eten wél kaas. Korterink ging namelijk op zoek naar de feiten en dat leidde tot een grote onthulling…

Hendrik sprak met vele betrokkenen, onder wie de twee beste schoolvriendinnen van Maria uit de betreffende periode. Ook haar loverboy Manou kwam aan het woord. Uit deze verklaringen blijkt het verhaal niet te kloppen…
Zo was Maria niet 12 jaar toen zij voor het eerst Manou ontmoette, maar was hetanderhalf jaar later. En verder is er geen enkele aanwijzing dat Manou een loverboy is of was geweest. Ook het permanente gespijbel van Maria op haar school, is inmiddels door de rechtbank tot onwaarheid verklaard. Door deze nieuwe feiten schreef Hendrik Kortenik een boek, Echte mannen eten wél kaas.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het verhaal? Het boek is te bestellen bij Bol.com voor €14.95.

Alsof het nog niet genoeg is, komt Peter R. de Vries vanavond (12 mei 2010) op SBS met nog een uitzending. Hij laat hier namelijk loverboy Manou aan het woord…

Wat is jouw idee hierover? Denk jij dat Maria Mosterd de waarheid spreekt of vertrouw jij op de misdaadjournalisten? Je kunt ook mee discussiëren op het forum.

door Quirine