Lifestyle

Fris opstaan!

Opstaan en met een frisse start je dag beginnen. Met deze tips ga jij zo fris als een hoentje aan het werk of naar school!

– Als je opstaat, drink dan eerst een glas water. Dit zorg er namelijk voor dat je wakker wordt en je stofwisseling op gang komt.

– Het is ook erg goed om ’s ochtends te sporten. Al is het maar een wandeling of een setje buikspieroefeningen! Eet een kleine snack en begin met bewegen. Nog een extra motivatie: als je in de ochtend beweegt, verbrand je meer calorieën.

– Je ontbijt is erg belangrijk. Ontbijt met voldoende vezels en proteïnen zoals granen en fruit. Vezels zorgen voor een goede spijsvertering en je hebt geen honger tot de lunch.

wake

– Maak alvast je voedsel klaar wat je die dag gaat eten. Maak alvast een salade voor de lunch of schil een stuk fruit als tussendoortje. Je kunt ook je crackers alvast in een boterhammenzakje klaar leggen. Dit klaarleggen zorgt er voor dat je niet in alle haast iets ongezonds uit de kast pakt…!

– Smeer jezelf altijd in met zonnebrandcrème, ook al ben je niet van plan om naar het strand te gaan. UV-stralen komen ook door ramen, wolken en sommige stoffen van kleding. Om huidkanker en rimpels te voorkomen kun je na het douchen jezelf insmeren met zonnebrandcrème.

Check ook: Mooi wakker worden

Door Gabriella