Lifestyle

Twitter account: van een celeb of assistent?

Twitter is al bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks webpatroon. Bijna iedereen heeft wel een Twitter account, post dagelijks iets of bekijkt de tweets van anderen. Zo ook de celebs, maar hoe weet je nu of een Twitter account echt van een celeb is of juist van een assistent?

Hieronder heb ik vijf manieren voor je genoteerd waaraan je kunt zien of de tweets wel echt van de celebs zijn of dat het allemaal verzonnen is door een nederige assistent.

Je kunt het natuurlijk nooit met zekerheid zeggen, want het blijft moeilijk te achterhalen. Celebs als 50 Cent en Britney Spears hebben toegegeven af en toe hun assistent in te schakelen. Andere celebs daarentegen, als Shaquille O’Neal beweren elke tweet zelf te posten.

1. Zelfpromotie. Tweeten ze voornamelijk over geplande events? Wanneer de nieuwste film in de bioscoop draait of wanneer het nieuwe album gelanceerd wordt? Waar de nieuwste kledinglijn verkrijgbaar is of waar signeersessies zijn? Dan is de kans groot dat dit de woorden van een assistent zijn. Hoe alledaagser en hoe minder zelfpromotie in de tweets staan, des te groter is de kans dat de tweet ook echt van de celeb zelf is.

2. Grammatica. Is het geheel goed geschreven? Zitten er geen grote spellingfouten in? Is alles juist uitgedrukt en met de juiste woorden verteld? Dan is de kans groot dat dit niet door een celeb is geschreven. Twitter is zoals jullie wel weten een mobiel platform, vaak wordt er even snel een tweet gepost waardoor dus de kans groot is dat er een spelfoutje insluipt. Dus hoe rommeliger de tweets, hoe groter de kans dat de celebs deze zelf gepost hebben.

3. De beschamende factor. Wat je ook wel eens tegenkomt zijn echt beschamende tweets, maar denk nu eens na. Denk je dat een gerenommeerd PR-bureau of assistent zo’n tweet zou posten? Nee, natuurlijk niet. Vandaar dat de meest bizarre, genante en beschamende tweets van de celebs zelf zijn.

4. Verkoop. Het fenomeen dat celebs Twitter gebruiken om winkels in een positief daglicht te stellen voor eigen voordeel is wel bekend. In de hoop natuurlijk dat daar een flinke vergoeding tegenover staat. Kijk maar naar Lindsay Lohan, die al haar tweets zelf schrijft (erg vaak genante posts en nogal ‘krom’ geschreven). Zij plaatst ook regelmatig advertenties op haar Twitter account. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze die niet zelf geschreven.

5. Tijdloos. Dit is met stipt op één de moeilijkste tweet om te beoordelen. Hoe goed matcht een Twitter account van een celeb bij wat ook daadwerkelijk gebeurt in hun leven? Kijk maar naar de tweet hierboven van Paris Hilton. Deze tweet is op 2 juli gepost, op dezelfde dag en tijd dat Paris door de Zuid-Afrikaanse politie is opgepakt. Ondanks dat de aanklacht was ingetrokken, was dit natuurlijk wel een vreemde tweet aangezien ze in het politiebureau zat. Wat dus zou betekenen dat ze daar in het politiebureau een tweet heeft gepost. Beetje onwaarschijnlijk, toch?

Dus wanneer er groot nieuws is omtrent een celeb, probeer dan in de gaten te houden wanneer ze tweeten. Hoe groter het verschil tussen het nieuws en de tweet, hoe groter de kans is dat iemand anders de tweet postte…

Twitter-ze!

Foto’s: zimbio.com

door Danique