Lifestyle

Getest: LG Mini

Er is weer een gloedjenieuwe smartphone op de markt: de LG Mini, en Girlscene testte deze uit!

De LG Mini is de perfecte telefoon voor iedereen die behoefte heeft aan alle nieuwste communicatiefuncties. Je plaatst je foto’s en filmpjes via Social Network Connect razendsnel en eenvoudig op Facebook. Ook het versturen van een Twitter-bericht is binnen no time gebeurd! En met de Social Network Feed ben je altijd op de hoogte van updates van vrienden en familie.

lg mini

De LG Mini heeft ook LG Air Sync. Deze service maakt het mogelijk alle data eenvoudig te synchroniseren tussen telefoon, pc en internet. Daarmee zijn foto’s, telefoonboek en agenda altijd en overal te beheren, zowel via de pc als via de LG Mini.

De telefoon is verder uitgerust met een 5.0-megapixelcamera met geavanceerde gezichtsherkenning. Het toestel speelt muziek en films in verschillende bestandsformaten af en is voorzien van een FM-radio. De HSPDA-verbinding met 7,2 Mbps en ingebouwde WiFi zorgen ervoor dat snel internet altijd binnen handbereik is. En ook erg handig: de weg vinden wordt een fluitje van een cent met de real-time locatie-informatie via A-GPS.

lg mini

Getest!

De LG Mini is zeker een fijne telefoon. Hij is vrij vierkant maar erg plat, dus niet te zwaar. Ook is hij in een mum van tijd opgestart (wat bij andere telefoons nog wel eens een minuut wil duren). Het menu is overzichtelijk en handig in te delen; je kunt zelf slepen en deleten met de menu-items.

De telefoon is compleet touchscreen, dus geen echte knopjes meer dus. Even wennen, maar zeker op den duur erg fijn. Bij een aanraking op het scherm krijg je nog wel een soort licht ‘schokje’, zodat het alsnog aanvoelt als een echte toets.

Een enorm groot minpunt vind ik zelf, dat het touchscreen toetsenbord erg klein is. Ook al heb je kleine & dunne vingers, zoals ik, dan nog typ je er al gauw ‘naast’. Bij de iPhone heb ik dit bijvoorbeeld niet. Ook heb je alleen een ‘volledig toetsenbord’ (in de breedte) als je sms’t, maar niet bij het mailen of het invoeren van emailadressen, Tweets, Facebook berichten enzovoort. Dan moet je weer (heel oldskool!) invoeren met ABC onder de 2, DEF onder de 3, enzovoorts. Klein minpuntje voor mensen die heel veel typen!

Ook de camera is megagoed: 5.0 megapixel en met heel veel functies, zoals het instellen van het licht, de ISO waardes, en het bewerken achteraf; met uitsnijden, licht- en contrast aanpassingen en grappige kadertjes. Kijk hoe scherp deze foto’s zijn geworden (ze zijn niet bewerkt, alleen verkleind voor de site):

foto

foto

Wat wel erg fijn is, is hoe snel je contact maakt met Facebook en Twitter. Voor mij als fervent gebruiker heel erg handig! Dus wil je altijd en overal online zijn, is deze telefoon zeker een aanrader.