Lifestyle

Jilster: maak je eigen tijdschrift!

Er bestaan al honderden verschillende tijdschriften. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat er in dat grote aanbod net geen tijdschrift is naar jouw smaak. Dan maak je er toch gewoon zelf een! Op Jilster.nl kun jij je eigen tijdschrift maken waar je zelf de hoofdredacteur van bent.

Je hoeft het tijdschrift natuurlijk niet alleen voor jezelf te maken. Het is ook een leuk en origineel cadeau voor bijvoorbeeld een familielid of je beste vriendin. Maar hoe werkt dat nou precies, je eigen tijdschrift maken?

magazine

Als eerste meld je je gratis aan op de website, www.jilster.nl. Je hebt nu je tijdschrift aangemaakt. Nadat je je hebt aangemeld kom je in de redactieruimte van je tijdschrift. Hier kun je vrienden, familie, klasgenootjes of collega’s uitnodigen om mee te werken aan jouw tijdschrift.

Als hoofdredacteur kun je alle bladzijdes van het tijdschrift bewerken, bekijken en vormgeven. Ook is de hoofdredacteur verantwoordelijk voor de cover en voor de eindredactie (volgorde van de pagina’s, taalfouten, etc.).

De redacteur kan alleen de pagina’s bekijken en bewerken die hij/zij door de hoofdredacteur krijgt toegewezen. Als de redacteur klaar is met zijn pagina levert hij deze in bij de hoofdredacteur. Als hoofdredacteur kun je deze pagina alsnog aanpassen.

Wanneer het tijdschrift af bestel je al hoofdredacteur een gratis digitale versie bestellen waarin je kunt bekijken hoe het tijdschrift er precies uit komt te zien. Als dit naar wens is kun je de ‘echte’ versie bestellen. Je kunt kiezen uit een gelijmde glossy of een tijdschrift met nietjes. Ook goed om te weten: het papier heeft een FSC-keurmerk. Het is dus ook allemaal heel milieuvriendelijk.

Gaan jou handen al jeuken en heb jij een supergaaf idee voor een tijdschrift? Ga dan snel naar de website en leef je uit!

Door Gabriella