Lifestyle

Girls issues: deel 6

Deze week behandelen we de vraag van een meisje die heel graag een vriendje wil, maar bang is dat jongens niet vallen op haar etnische afkomst. Daarnaast een lezeres die niet weet wat ze aan moet met een verliefdheid voor een vijf jaar oudere jongen. Gelukkig weet onze expert Sharon altijd raad! Lees gauw verder…

-

Hoi Sharon,
Ik ben een meisje van 14 en ik ben al best wel lang op zoek naar een leuk vriendje. Mijn laatste vriendje had ik anderhalf jaar geleden, maar het voelde meer aan als kinderliefde. De reden dat ik een vriendje wil, is omdat iedereen om me heen een vriendje heeft. Dit vind ik vooral erg vervelend als ik met vriendinnen afspreek. Mijn vriendinnen doen dan heel klef met hun vriendjes en ik word dan een beetje achterwege gelaten.
Ik heb meerdere soorten vrienden. Tutjes, emo-vrienden, de wat uitbundige mensen en de vrienden die juist heel erg met de mode meegaan. Vaak voel ik me verdrietig, maar dat kan ik niet altijd kwijt. Ik hoop dus dat een vriendje mij kan steunen. Omdat ik niet Nederlandse ben, word ik weleens gepest . Dit vat ik dan vaak op als plagen. Ik twijfel eraan of er wel jongens zijn die me leuk vinden vanwege mijn etnische afkomst. Wat moet ik nu doen?
Liefs,
Anoniem

Beste Anoniem,
Wat rot dat je wel eens wordt gepest omdat je niet van Nederlandse afkomst bent. Ik snap goed dat je dan behoefte hebt dat er iemand voor je is waar je je verhaal bij kwijt kan en die je kan steunen. Je geeft zelf aan dat je om die reden een vriendje zou willen, maar ook dat je graag een vriendje wil omdat jouw vriendinnen een vriendje hebben. Ik snap dat je het niet fijn vindt wanneer jij voor je gevoel achterwege wordt gelaten wanneer de vriendjes van jouw vriendinnen erbij zijn. Ik weet alleen niet of het de beste manier is om dit op te lossen door zelf een vriendje te nemen.
Je kunt ook een keer voorzichtig met deze vriendinnen praten en aangeven dat je graag een keer wil afspreken zonder dat hun vriendjes erbij zijn. En dat je dit niet persoonlijk bedoelt ten opzichte van de vriendjes, maar dat je behoefte hebt om gezellig met je vriendinnen te kunnen kletsen. De andere reden dat je een vriendje wil (omdat je je verhaal kwijt wil en steun wil) is erg begrijpelijk. Ik denk alleen dat er in je omgeving genoeg mensen zullen zijn die jou zouden willen steunen. Je geeft zelf aan dat je meerdere vrienden hebt, er zullen vast enkelen zijn waar je terecht kan als je zoveel contacten hebt!
Stel dat je echt het idee hebt dat dit niet kan, zou ik hier misschien een keer met je ouders of een vertrouwenspersoon op school over praten. Ik denk dat je niet te hard op zoek moet gaan naar een vriendje om de redenen die je aangeeft. Grote kans dat je dan genoegen neemt met minder. In de komende jaren komen er zoveel mensen op je pad, en dan zal er vanzelf een jongen zijn die meer voor jou voelt en jij voor hem. Wellicht zijn er inderdaad jongens die alleen op Nederlandse meisjes vallen, er zijn echter ook jongens die juist meisjes van een andere afkomst interessant vinden!
Heel veel succes!
Liefs, Sharon

-

Hoi Sharon,
Een tijdje geleden heb ik een jongen leren kennen waar ik mee om ging als vrienden. Maar toen we elkaar vaker spraken begonnen we elkaar leuk te vinden. Hij is vijf jaar ouder en ik denk dat hij misschien aan andere dingen toe is dan ik. Hij wil heel graag afspreken om een keer samen wat te gaan doen maar ik ben bang dat ik hem dan nog leuker ga vinden. Het leeftijdsverschil zit me dus niet zozeer dwars om de jaren die we verschillen, maar vooral de verschillende behoeftes die we hebben. Wat moet ik doen? Zal ik met hem afspreken en het een kans geven of niet en er proberen over heen te komen?
Groetjes, anoniem

Beste anoniem,
Ik weet natuurlijk niet wat jouw leeftijd is, maar het kan inderdaad zo zijn dat een jongen van 5 jaar ouder andere behoeftes heeft dan jij zelf misschien hebt. Als je elkaar echt heel leuk vindt dan lijkt het mij het beste om dit samen een keer te bespreken. Wat verwacht jij van hem en hoe zie jij de toekomst stel dat jullie een relatie zouden krijgen? En hoe kijkt hij hier tegenaan?
Wees open en eerlijk tegen elkaar en kijk dan wat de mogelijkheden zijn. Als hij echt meer wil dan jij dan zijn er twee opties: je kunt proberen om erover heen te komen omdat jullie denken dat het niet gaat werken, óf jullie vinden elkaar zo leuk dat hij jouw grenzen accepteert en graag met jou door wil gaan. Ik zou het dus sowieso nog een kans geven als je het idee hebt dat jullie elkaar erg leuk vinden, er zijn altijd mogelijkheden als je verliefd bent!
Liefs, Sharon

Heb jij ook een brandende vraag aan Sharon? Je kunt je vraag mailen naar sharon.girlsissues@gmail.com. We zullen iedere week twee vragen uitgebreid beantwoorden, dus houd de rubriek goed in de gaten want wie weet geeft Sharon antwoord op jouw vraag! Uiteraard blijf je volledig anoniem.