Lifestyle

Girlscene interviewde: Jessica Simpson over schoonheid

Voor het MTV programma The Price of Beauty, reist actrice en zangeres Jessica Simpson de hele wereld over opzoek naar verschillende beautyrituelen, geheimen en tradities. Samen met haar beste vrienden, celebrity-kapper Ken Paves en hartsvriendin Cacee Cobb, reizen ze de hele wereld rond: van Parijs tot India en Thailand tot Tokyo.

Interview: Jessica Simpson over schoonheid

In het programma onderzoekt Jessica uit wat de prijs is die vrouwen moeten betalen om mooi te zijn, waarin Jessica haar gevoelige en komische kanten laat zien. Een ding is duidelijk geworden door het programma: het idee over schoonheid is overal anders!

Maar hoe denkt Jessica zelf over schoonheid en cosmetica? Wat heeft ze geleerd van de verschillende culturen en welke producten gebruikt Jessica dagelijks voor het slapen gaan?

Girlscene mocht Jessica per mail 10 (beauty)vragen voorleggen. Lees gauw verder…!

1. Welke vrouw vind jij mooi naarmate ze ouder wordt?

”Ik heb altijd Meryl Streep mooi en gracieus gevonden. Haar talent en zelfverzekerde uitstraling… zij straalt van schoonheid, ongeacht welke leeftijd ze is.”

2. Heb jij een vast beautyritueel? Zo ja, welke is dat?

”Ik was mijn gezicht elke avond en gebruik heel veel moisturizer van Epicuren.”

The Price of Beauty Interview

3. Hoe zorgde je voor je huid als tiener? Had je last van acne? Zo ja, maakte dat je onzeker?

”Ik had, net als veel tieners, last van onzuiverheden. Dat is niet prettig en al helemaal niet cool op die leeftijd. Ik probeerde dagelijks en met regelmaat mijn huid te verzorgen. Natuurlijk werd ik er soms onzeker door, maar ik probeerde dat altijd los te zien van wie ik ben.”

4. Welke beauty producten, die je dagelijks gebruikt, zijn zeer belangrijk voor jou?

”Een goede zonnebrandcrème, absoluut! Het is zo belangrijk om je huid goed te beschermen. Zonder bescherming loop je te veel risico in de hete zon. Het beschadigd de huid.”

5. Als je een maand lang maar één beauty product mag gebruiken, welk product zou dat dan zijn?

”Als ik een maandlang maar één product mocht gebruiken? Dan ga ik voor mijn Shu Uemura Eyelash Curler.”

Shu Eumura Eyelash Curler

6. Wat zijn jouw favoriete cosmeticamerken, een hoog- en laag geprijsd merk?

”Ik hou van de lipgloss van Chanel en heel fijn zijn de make-up reinigingsdoekjes van Pro-Active. De beste reinigingsdoekjes die ik ooit heb gevonden!”

7. Hoe zit je haar op een luie zondagmiddag? In een hoge knot, of in een vlecht? En draag je ook make-up wanneer je een dagje thuis blijft?

”Ik hou van een naturel look. Ik ben ook zeker een T-shirt liefhebber, wanneer ik niet weg hoef. Ik denk dat ik voor een hoge knot ga, wanneer ik lekker niets hoef en geen haar in mijn gezicht wil hebben.”

8. Voor het programma ‘The Price of Beauty’ heb je veel landen bezocht. Van welk land kunnen wij op het gebied van schoonheid, nog het een en ander leren?

”Marokko was een van de meest fascinerende landen. Een land met mooie kleuren. De vrouwen spreken er met hun ogen. Ze waren volledig bedekt, maar voor mij was dat een van de meest aantrekkelijkste culturen.”

9. Je hebt met vrouwen uit veel verschillende landen gesproken over hun beautyrituelen. Is er iets waar je van schrok, toen je met hen sprak?

”In Oeganda leerde ik dat, hoe dikker je bent, hoe mooier je bent. Dat is een groot compliment! In eerste instantie was ik geschokt, dat de mannen hun vrouwen graag zo groot zien.”

10. Hoe hoop je jezelf te zien over 30 jaar? Vind je het vervelend om ouder te worden?

”Ik vind het niet erg om ouder te worden, en er ouder uit te gaan zien. Leeftijd hoort niet uit te maken wie je bent. Ik ben veel liever gelukkig, met mijn leven en de mensen die daar deel van uitmaken.”

Interview: Jessica Simpson over schoonheid

Interview: Jessica Simpson over schoonheid

The Price of Beauty is iedere werkdag te zien, vanaf 16:30 uur op MTV!

Door Marjolein