Lifestyle

5 leuke winterdates met een jongen

Een date in dit koude weer, wat te doen? Je kunt hem niet gaan verleiden met korte zomerrokjes, blote benen en je bruine teint. Ook geen picknicks in het park of wandelingen op het strand… Wat dan wel?

Hieronder staan vijf romantische date tips, speciaal voor het koude naargeestige weer. Trek je mooie winterjas aan, bind je dikke wollen sjaal om je nek en zet je gebreide mutsje op. Schattig, ingepakt en net zo verleidelijk!

girlscene bos 5 leuke dates met een jongen

Het bos
Ga naar het bos voor een romantische boswandeling! Je bent buiten in de frisse lucht en actief bezig, iets wat jongens leuk vinden! Het bos is gezond, prachtig gekleurd en er gebeurt van alles waar je over kunt praten. Het is koud, dus het is compleet toegestaan te vragen om een knuffel, of zelfs een zoen waar je het vanzelf weer warm van krijgt. Als dat iets te direct is, kun je ook gaan bibberen en verzuchten dat het zo koud is. Een beetje gentleman trekt je wel naar zich toe of geeft jou zijn jas. Wel uitkijken dat hij niet bevriest, want iemand met onderkoelingsverschijnselen op een eerste date naar de EHBO brengen, is niet echt romantisch. Of juist wel, ligt er maar aan waar je van houdt. Na het wandelen kunnen jullie een warme chocolademelk met slagroom drinken. Als dat niet romantisch is…

Museum
Doe eens cultureel en ga naar een museum of ergens waar een leuke fototentoonstelling is. Heerlijk om te doen om een zondagmiddag. Terwijl het buiten waait en regent kunnen jullie je vergapen aan al het moois dat aan de muur hangt. Zo kom je gelijk veel over je date te weten. Houdt hij van abstract, modern of de renaissance? Met andere woorden: is hij een creatief brein, een romanticus of een filosofische dromer? Hij zal het waarderen dat je met een ‘anders dan normale’ date komt, dus dat is sowieso al een plus. De meeste musea hebben fijne café’s waar je tijdens een drankje nog eens over de werken na kunt praten. En als het echt een leuke date was, zeg je dat je naar de w.c. moet, maar sneak je naar de museumshop om een ansichtkaart te kopen van de tentoonstelling die jullie net hebben gezien. Een paar dagen later geef je hem die kaart om hem uit te nodigen voor een volgende date!

dates met je vriendje

De schaatsbaan
Samen het ijs op, en of je het nu goed kunt of niet, het zorgt hoe dan ook voor een leuke en originele date! Als je slecht bent op de ijzers kun je je altijd aan hem vastgrijpen en hem vragen je de fijne kneepjes van het vak te leren. Jongens willen zich maar al te vaak een man voelen en als ze het idee hebben dat ze je iets kunnen leren, dan voelen zij zich een echte alfa man. Als je een echte schaatsster bent kun je hem verbluffen met je talent! Pirouette hier, dubbele axel daar. Of als je meer van het sprinten bent, daag hem dan uit voor een wedstrijdje. ‘Een meisje goed in sporten, sexy!’ Ja, dit is in tegenstrijd met wat ik net zei, maar kom op, het zijn jongens, ze vinden meisjes altijd geweldig. Ook na deze date kun je je tegoed doen aan een warme chocolademelk, of een glühwein om op te warmen. En als het echt leuk was, wil hij misschien je voetjes warm wrijven.

Samen koken
Je nodigt hem bij jou thuis uit, of jezelf bij hem, je kiest een lekker recept uit, en koken maar! Je zet een leuk muziekje op, je bent samen aan het snijden en hakken, je kunt een tomaat naar zijn hoofd gooien en een foodfight beginnen, of je houdt het netjes en laat hem de saus proeven…
Je dekt de tafel, kaarsje erbij, wijntje of sapje (wel in een wijnglas, staat chique!) en jullie kunnen samen smullen van jullie eigengemaakte maal. En als het buiten koud en guur is, gaan jullie na het eten gewoon een filmpje kijken. Als dat geen knusse winterdate is..

date met een jongen

De film
Ja, een cliché date, maar daarom niet minder leuk en romantisch. En trouwens, in de zomer ben je toch veel meer buiten aan het genieten en naar de film gaan als je ook op een terras kunt zitten is zonde van de zon! Maar nu mag het weer… Deel samen een emmer popcorn of M&M’s en kruip lekker tegen elkaar aan. Voordeel van naar de film gaan is dat het een spanning opbouwt (wel zijn hand pakken, of niet, wel tegen hem aankruipen of niet….) en dat zorgt vaak voor extra kriebels! Na de film kun je wat gaan drinken en als je niet weet waar je het over moet hebben kun je altijd over de film beginnen, vanuit daar zullen er genoeg onderwerpen voorbij komen.

Zelfs in deze donkere maanden is er genoeg leuks te bedenken om met je date te gaan doen. Vraag die leuke jongen mee uit! En als je al een vriendje hebt, zit er ook misschien iets leuks en nieuws voor jullie tussen om naartoe te gaan!

Happy winterdays!

Foto’s van Anouk Smit

Door Anoek Sutter