Lifestyle

Hoofdredactrice Marjolein

Een nieuw jaar, een nieuwe hoofdredactrice. Eerder hebben jullie het artikel ‘Een dag op de redactie van Girlscene‘ kunnen lezen, maar wie is Marjolein nu eigenlijk? Die vraag komt de laatste dagen vaak voorbij. Daarom stelt ze zich graag aan jullie voor, al vindt ze het even wennen om het over zichzelf te hebben. Hoog tijd voor een persoonlijke Q&A!

marjolein schel

Hoe oud ben je?
Ik ben 23 jaar.

Waar woon je?
In Amsterdam, nu bijna 4 jaar. Daar woon ik samen met een vriendinnetje in een knus klein huisje, dat we delen. Het kantoor van Girlscene ligt aan de Keizersgracht, met de fiets ben ik er zo!

Vanaf wanneer wist je dat je de Media/Journalistiek in wilde?
Toen ik een jaar of 14 was deed ik overdag allerlei leuke dingen met mijn vriendinnetjes, maar ik bracht net zo lief uren door achter de computer. Toen we ouder werden merkte ik zelfs dat ik op zaterdagavond liever over het web struinde, dan in de kroeg stond. Natuurlijk ging ik weleens uit (gezellig was het altijd!), maar 9 van de 10 keer kroop ik achter onze computer. Ik volgde destijds tientallen sites, zowel nationaal als internationaal. Zo ook Minettes.nl, de voorloper van Girlscene.

Op de computer schreef ik de grootste plannen en werkte allerlei ideeën uit. De ene keer had ik het idee om een bijzonder hotel op te zetten (met spa’s en winkelcentra), de andere keer was het een boek over designers nadat ik de meest interessante verhalen gelezen had op het web. Mijn ouders hebben elke week een ander businessplan aan moeten horen, waarbij moodboards enthousiast in elkaar werden gefrutseld met inspirerende foto’s gevonden op het internet. Kortom, via internet ontdekte ik van alles en werd ik continu geprikkeld.

In 2006 ben ik een blog begonnen. Het ging over mode, cosmetica, nieuwtjes, beroemdheden, royals, gadgets etc. Het was een plek voor mijzelf om mijn creativiteit de vrije loop te laten. Ik vond het heerlijk om de lay-out te maken, teksten te schrijven met een grappige note en de mooiste beelden te vinden voor bij het artikel. Hier kreeg ik voor het eerst reacties van lezeressen. Dat was voor mij nieuw en ontzettend leuk, waardoor ik steeds meer ging posten.

In 2007 ben ik gaan studeren aan de Akademie Vogue in Amsterdam en zodoende bij de webredactie van LINDA. terecht gekomen als stagiaire. Samen met mijn leidinggevende heb ik aan het begin van de LINDA. webredactie gestaan. De site werd officieel gelanceerd en mijn passie voor online/social media groeide met de dag. Ik kreeg de smaak goed te pakken en ging enthousiast op zoek naar een volgende uitdaging.

Mijn studie zat erop, tijd voor een vaste baan! In de media natuurlijk, iets anders was geen optie. Ik ben bij Girlscene terecht gekomen als redacteur, een heuse dreamjob. Samen met Monique heb ik een leuke tijd gehad op de redactie. Ik voelde mij meteen op mijn plek en heb veel affiniteit met de meiden op Girlscene. Inmiddels heeft Monique afscheid genomen van Girlscene en heeft zij haar werkzaamheden als hoofdredacteur aan mij overgedragen. Een nieuwe functie waar ik met veel plezier aan begonnen ben.

Hoe ziet je werkdag bij Girlscene eruit?
Een dag bij Girlscene is nooit hetzelfde en dat maakt het juist zo leuk! De werkzaamheden bestaan uit het verwerken van post, het brainstormen voor artikelen en het uitschrijven en posten daarvan, naar afspraken gaan, het testen van producten, het bijwonen van presentaties, het beantwoorden van telefoontjes en mail, het lezen van reacties van lezeressen, het bezoeken van het forum, het uitzetten van winacties, het schrijven van de newsletter en uiteraard fanatiek Twitteren, Facebook-en en Hyven.

Ik ga nooit de deur uit zonder…
Mijn BlackBerry, sleutels, portemonnee en lippenbalsem.

Mijn favoriete topic op het Girlscene forum…
Is Het Grote Inspiratie topic. Je vindt er eindeloos veel mooie (stijl)foto’s en trends en outfits. En het is leuk om te zien wat de lezeressen inspireert, of wat ze hebben gevonden en je ontdekt zodoende ook vaak nieuwe blogs of websites. Ik vind het ook leuk om de verschillende reacties te lezen op de hele site. Want het allerbelangrijkste is dat de meiden het naar hun zin hebben op Girlscene!

anna dello russo

Anna Dello Russo

Wie is jouw stijlinspiratie?
Dat vind ik lastig, dat verschilt per maand. Wie ik nu zelf erg leuk vind, is Whitney Port. Zij staat positief in het leven (tenminste, zo komt ze over), is heel vrolijk en haar kledingstijl varieert van casual tot sportief, van lief tot classy. Qua stijl vind ik ook de Olsen zusjes en Anna Dello Russo altijd leuk om te volgen. Hanneli Mustaparta volg ik nog niet zo lang, maar haar stijl is heel verrassend.. lekker divers!

Leukste stad die je ooit hebt bezocht?
Dublin! Een stad die niet echt voor de hand ligt, maar zeker de moeite waard! Bezoek vooral het theater en de Guinness Factory. Ook de pubs zijn er gezellig en je kunt er lekker shoppen. De Temple Bar area is een echte aanrader!

new york

New York

Droomstad?
New York. Een beetje cheesy, maar Manhattan staat hoog op mijn lijstje. Ik hang met liefde de eerste dagen de toerist uit. Doe enthousiast de Sex and The City tour, sta uren in de rij bij Magnolia Bakkery voor de beruchte cupcake en haal bij Serendipity 3 ein-de-lijk een Frozen Hot Chocolat. Ja, New York wil ik graag bezoeken!

Wat wil je nog kwijt?
Ik hoop dat de Girlscene meiden mij zo een beetje beter hebben leren kennen en dat we er samen een super leuk Girlscene jaar van maken!

Door de redactie