Lifestyle

Wat te doen, daten zonder poen

Het is bijna zover, Valentijnsdag! De dag van de liefde.. love, l’amour, amore, liebe. Maar daten kan natuurlijk het hele jaar door, ook gratis! Want wat als je geen cent te makken hebt? Wees creatief, des te leuker de date…

Girlscene heeft samen met B.O.E.G. leuke tips verzameld om te daten, zonder geld uit te geven. B.O.E.G. (Baas Over Eigen Geld) is een super handige site met tips en tools om met geld om te gaan. Op de redactie zijn wij heel blij met een site als B.O.E.G., want je leest er alles over geld en kleding, uitgaan, studeren, vakanties, op kamers gaan, scooters en het halen van je rijbewijs. Ook vind je er tientallen tips, toffe downloads en filmpjes.

Girlscene heeft dus samen met B.O.E.G. ideeën op een rijtje gezet om een leuke date te hebben, zonder ook maar een cent te hoeven uitgeven. Je kunt dus gerust je portemonnee thuis laten. Ook wel eens fijn!

wat te doen, daten zonder poen

Wat heb je nodig?
Een leuke jongen, een lege portemonnee en een aantal vlinders.

Wat te doen, daten zonder poen
1. Ga samen naar het dierenasiel bij jou in de buurt. Je kunt hier gewoon binnenlopen en samen met je date alle kleine hondjes en katten aaien. Als je ’s middags komt, kun je met mr. Right een hond uitlaten in de omgeving. Cute!

2. Zijn er galerijen bij jou in de buurt of een gratis te bezoeken museum? Ook wanneer jullie beiden niet van kunst houden, is het een aanrader een paar galerijen binnen te lopen. Samen kunnen jullie met een interessante blik de kunstwerken bekijken, terwijl je probeert je lach in te houden. Wellicht zien jullie wel hele grappige objecten! Het klinkt misschien wat saai, maar je zult verbaasd zijn hoeveel plezier je kunt hebben.

3. Hang samen met je hunk de toerist uit. Beklim een toren of haal een stadswandelingkaart bij de VVV. Komt hij niet uit jouw dorp/stad? Laat hem dan de leukste plekken zien uit jouw omgeving! Je oude basisschool, de lokale hangout, de boomhut waar je als kind uren doorbracht.. Hij leert zo meer over jou en je hebt meteen een tweede date in the pocket. Volgende keer bezoek jij zijn dorp!

4. Maak samen kaartjes met vragen erop die je zou willen weten van de ander. Pak omstebeurt een kaart en geef antwoord op de vraag. Zo leer je elkaar beter kennen. En hoe grappiger of gênanter de vragen, met de bijbehorende blozende koppen… hoe leuker het wordt!

5. Lang leve het internet. Ga er eens goed voor zitten en ga op zoek naar shows en televisieprogramma’s om bij te wonen. Bijvoorbeeld Life For You, X-Factor of een programma als Jensen.

6. Muziekliefhebbers kunnen in veel grote steden zoals Rotterdam, Utrecht, Leeuwaarden en Amsterdam vaak gratis concerten in de buitenlucht bezoeken. Vooral in de zomer, zoals Parkpop in Den Haag of het openluchttheater in het Vondelpark in Amsterdam.

7. Zijn je ouders of huisgenoten de deur uit? Plunder de voorraadkast en probeer samen met je date een lekkere homemade maaltijd te maken, van deze (waarschijnlijk bijzondere mix van) ingrediënten. Fun guaranteed!

8. Een picknick in het midden van je slaapkamer of woonkamer. Leg een gezellig kleedje op de grond, trek een fles wijn, frisdrank of limonade open, versier de kamer met kaarsjes en zet een relax muziekje op. Vertel elkaar grappige verhalen of deel bijzondere momenten. En wordt het je allemaal te cheesy? Zet dan een suffe film op die op je lachspieren werkt. Niets is leuker dan de slappe lach hebben met een knappe kerel. Talking about breaking the ice!

wat te doen, daten zonder poen

9. Schuif, wanneer de zon zich weer laat zien, een oud tafeltje uit de garage de tuin in. Zet aan elke kant een krukje neer, bedek de tafel met lekkere amuses (uit moeders koelkast) en wanneer de zon gaat zakken komt je date de tuin ingelopen. Klaar om aan tafel te gaan! Hebben jullie een hond? Sluit de date dan af met een rondje ‘romantisch’ wandelen door de buurt, onder het motto ‘de hond moet uitgelaten worden!’.

10. Kijk eens in de schoolkrant. Veel schoolkranten informeren over sportwedstrijden of schoolmusicals om te bezoeken.

11. Ga naar een speelpark in de buurt, duw elkaar aan de schommel, glijd samen van de glijbanen, doe de koprol aan het rek, speel tikkertje om het speelhuisje… hang het kind uit! Om daarna samen uit te puffen op de rand van de zandbak. Een perfecte plek voor een eerste zoen!

Daten zonder geld hoeft niet minder leuk te zijn, het kost je alleen een beetje creativiteit. Sterker nog, ze zijn vaak juist nóg net even wat romantischer en spannender dan een avondje naar de bioscoop.

Heb je zin om te daten, maar nog geen leuke jongen op het oog? Dan ben je in ieder geval al voorzien van een aantal geldbesparende tips. Veel date plezier!

Registreer je op www.baasovereigengeld.nl (ook als je geen Rabobank rekening hebt, en het is gratis!) en wordt ook baas over je eigen geld.

Heb jij nog meer date-ideeën?

Door Marjolein

Must reads 👀