Lifestyle

Hiep hiep hoera voor Ken!

Ken is 50 jaar geworden! In 1961 werd deze mannelijke pop geboren, twee jaar na Barbie. De meeste van jullie hebben vroeger waarschijnlijk wel eens met Barbies gespeeld. De poppen bestaan al zo lang en hebben door de jaren heen heel wat transformaties meegemaakt. Wij blikken terug op de afgelopen 50 jaar.

Allereerst kwam Barbie in 1959 op de markt, zij zag er toen heel anders uit dan nu. Barbie is dus twee jaar ouder dan Ken, maar daar is niks van te zien. Barbie en Ken werden vernoemd naar de kinderen van de directrice van Mattel. Mattel is het bedrijf die de poppen op de markt hebben gebracht. Hoewel Barbie en Ken dus al allebei 50 jaar zijn, zien ze er nog steengoed uit. Geen rimpels en dat zonder botox, het is geweldig.

Zo zagen de eerste poppen eruit.

barbieken

barbieken

barbieken

barbieken

barbieken

barbieken

Je ziet dat de poppen er toen nog heel anders uitzagen. Ken had in die tijd plastic haar en ook de kleding van het stel was heel anders. In de loop van de jaren veranderden beide poppen beetje bij beetje. Barbie kreeg een steeds meer modernere look en ook Ken ging de goede kant op.

barbieken

barbieken

In 2004 verbrak Barbie haar relatie met Ken, omdat hij er iets te metroseksueel eruit zou zien. De makers van de poppen, zagen dat Ken weer opnieuw gestyled moest worden. Veel mensen vonden dat Ken iets te vrouwelijk was voor Barbie. In 2006 had Ken zichzelf weer helemaal gevonden, dus kwamen hij en Barbie weer bij elkaar. In de film Toy Story 3, kun je zien dat ze weer gelukkig zijn.

barbieken

Mattel, de maker van het speelgoed heeft Ken weer helemaal aangepast. De pop ziet er vandaag de dag weer wat stoerder uit. Ook heeft Ken tegenwoordig ‘echt’ haar wat ook geborsteld kan worden.

barbieken

De dolls zijn nog steeds razend populair over de hele wereld. Celebrities en filmfiguren worden allemaal nagemaakt.

barbieken

Beyonce & Jay-Z

barbieken

Heidi Klum

barbieken

Angelina Jolie – zij behoort niet tot de Mattel familie, maar haar look-a-like was te mooi om niet te laten zien!

Er is zelfs een voetbaltafel gemaakt met Barbies. Heb jij nog oude Barbies? Dan kan je deze voetbaltafel ook maken, heel origineel!

barbieken

Wij zijn heel blij dat Barbie en Ken weer met elkaar herenigd zijn en wij hopen dat ze nog lang en gelukkig samenzijn.

barbieken

Wat vind jij van de moderne Barbie en Ken?

Door Myrre