Lifestyle

De tas van… hoofdredactrice Marjolein

Wij zijn altijd erg benieuwd naar wat er in een tas zit als we er een meisje mee rond zien lopen. Een retro walkman? Een Chanel lipgloss? Of juist alleen maar schoolspullen? Dit keer moest hoofdredactrice Marjolein haar tas afgeven, hier het resultaat.

detasvanmarjolein

detasvanmarjolein

Wat voor tas is dit?
Een van mijn lievelingstassen. Hij komt uit Turijn. Ik was afgelopen december op vakantie in Italië en tijdens een dagje Turijn zag ik hem staan, die moest ik hebben. Terwijl ik in mijn tas aan het graaien was naar mijn portemonnee, keek ik op en zag ik mijn vader stiekem (met zijn beste woordje Italiaans) de tas afrekenen. Lief, een spontaan cadeau! Thanks dad!

Heb je veel tassen?
Ja, ik ben dol op tassen. In mijn huis heb ik onder elkaar spijkers in de muur geslagen, om mijn tassen overzichtelijk te zien hangen. Ziet er leuk uit, I must say! De hutkoffers liggen rommelig onder in mijn kast. Maar clutches, vintage, hand- en schoudertassen… het hangt er allemaal.

Wat heb je al-tijd bij je?
Mijn portemonnee, mijn YSL toilettasje (waar naast make-up ook sieraden, pleisters en een rijbewijs in verstopt zit) en een crèmepje. ’s Winters is mijn huid namelijk vaak droog. In de zomer ruil ik de crème om voor een zonnebril! Maar ook mijn Blackberry en huissleutels mogen niet ontbreken. Oké, ik geef toe. Met de inhoud van mijn tas kan ik zeker een week overleven. Alles gaat mee! Van lolly’s tot oogdruppels en van Evian tot Rosebud.

De inhoud van een tas bij een vrouw, schijnt veel te zeggen over haar persoonlijkheid. Geldt dat voor jou?
’s Ochtends gooi ik last-minute altijd van alles in mijn tas. Maar als ik mijn fietssleutels nodig heb of lipgloss, dan weet ik deze altijd dondersgoed in één graai te vinden, haha. Misschien een beetje ver gezocht, maar ik lijk soms chaotisch terwijl ik best wel geordend ben.

detasvanmarjolein

Een notitieboekje, een rondslingerende armband, leren handschoenen, blush + brush, twee zonnebrillen (toevallig van het weekend een nieuwe zonnebril gekocht, vandaar 2 paar in mijn tas), sleutels, Sephora sculpting disk, portemonnee, Miss Dior Cherie, labello, Clinique foundation, labello, Pupa mascara, oordopjes, Blackberry, OV chipkaart, YSL toilettasje met rijbewijs en paspoort, een USB-stick, een lolly en sieraden.

detasvanmarjolein

detasvanmarjolein

Als je alleen een kleine clutch met drie dingen mee mag nemen tijdens het uitgaan, welke dingen kies je dan?
Vaseline of labello, deze kun je op je lippen doen maar ook op je ogen voor een glans effect. Mijn Blackberry, ik kan helaas niet meer zonder. Mailtjes van lezeressen en tweets van meiden over Girlscene lees ik dan direct. Zo kan ik meteen schakelen mocht het dringend zijn. Ook is het fijn om met een vriendin te bellen wanneer je na een gezellige avond stappen alleen naar huis fietst. Zo hoor je meteen de laatste verhalen over die ene leuke jongen. En natuurlijk geld.

Ga je weleens zonder tas de straat op?
Heel soms. Als ik in mijn straat (een winkelstraat in Amsterdam) boodschappen doe bijvoorbeeld, dan laat ik mijn tas thuis. Pasjes of geld gaat dan in mijn jas of broekzak. O, zie je mij zonder tas op straat en met een rommelige knot? Dan is het vast zondag, lekker noncha en zonder poespas. Dus ook geen tas.

Hoe ziet jouw ideale tas eruit?
Zoals Kimora Lee Simmons het mooi zei: a bag that gives birth. Dat zou geweldig zijn! Bijvoorbeeld een Birkin bag waarin een Marc Jacobs tas zit, en daar zit weer een Balenciaga in… en ga zo maar door. Net zoals de Matroesjka poppen uit Rusland. Mijn ideale tas qua inhoud en functionaliteit? Veel zijvakjes, een ingebouwd parapluutje en nopjes welke automatisch uit de onderkant schuiven, zodat je tas overal kan staan zonder vies of nat te worden. A girl can dream right;)

Wil jij net als Esmée en Marjolein jouw favoriete tas in het zonnetje zetten? En durf jij het aan de inhoud van je tas bloot te geven? Stuur een mailtje met foto’s o.v.v. ‘De tas van’ naar info@girlscene.nl.