Lifestyle

Gossip Girl Afterchat “Empire of the Son”

Gossip Girl is weer gestart! Daarom hebben wij na iedere nieuwe aflevering (op internet) een ‘Gossip Girl Afterchat’. Deze week kletsen we over aflevering 17 van seizoen 4: "Empire of the Son" Let op: spoiler!

De nieuwe aflevering van Gossip girl begint met Lily Van der Woodsen. Ze gaat een verklaring afleggen. Die keer raden welke! De verklaring dat ze Ben onschuldig de gevangenis in heeft laten gaan. Twaalf uur eerder zit Lily nog gezellig met haar man Rufus aan de thee en koffie. Verder houdt Dorota Blair wantrouwig in de gaten, ze vind dat er iets niet klopt. Ze vindt dat Blair te vrolijk is en de laatste tijd nergens over klaagt. Blair en Dan hebben een zogenaamde geheime vriendschapsrelatie. Niemand mag het weten! Helaas komt Dorota er snel genoeg achter en ze beschuldigt Blair van een geheime liefdes relatie met Dan Humphrey.

gg afterchat

gg afterchat

In de tussentijd heeft Russel Thorpe een plan B. Met de kennis over het geheim van lily probeert hij Chuck Bass onder druk te zetten zijn bedrijf aan hem te verkopen. Serena is nog steeds druk bezig met Ben Donovan.  Ze merkt dat Ben haar ontwijkt. De reden daarvoor blijkt de moeder van Ben te zijn. Deze is niet zo blij om Serena te zien en al helemaal niet als vriendin van haar zoon. Ze is ook van mening dat Serena Ben beïnvloedt en dat hij daarom haar moeder, Lily niet aangeeft. In de tussen tijd hebben Lily en Chuck ook door dat Russel Thorpe weet van de situatie met Ben.  Chuck probeert Russel te ontmaskeren bij zijn dochter. Een motief hiervoor is dat zij hem stopt voordat hij Chuck chanteert om het geheim van Lily openbaar te maken en haar aan te geven. Vanessa is terug en zorgt weer voor chaos. Ze vertelt dat Ben ervoor heeft gezorgd dat de vader van Nate in elkaar geslagen werd toen hij in de gevangenis zat. Lily en Serena komen er snel achter dat het bewijs  dat tegen lily kan worden gebruikt weg is. Serena had het bewijs in haar lade verstopt, zowel Lily en Serena verdenken Ben. Hij wist namelijk dat het bewijs daar lag.

gg afterchat

Ben wordt vals beschuldigd; niet hij maar zijn moeder heeft het bewijs tegen Lily gestolen. Ben had haar vertelt over het bewijs. Ze heeft het bewijs overhandigd aan Russel. Russel, Lily en Chuck ontmoeten elkaar in Chucks appartement, waar Raina  stiekem meeluistert. Op het moment dat Russel, Chuck chanteert  is zij woedend op haar vader en stormt ze de kamer binnen. Dit houdt Russel echter niet tegen. Helaas pindakaas, Russel’s plan valt toch in duigen. Lily geeft zichzelf aan, zodat Chuck zijn bedrijf kan behouden.  De kwade Russel verteld Chuck waarom hij zo graag het bedrijf wilt overnemen en vernietigen. Hij vertelt Chuck dat Bart achter de dood van zijn vrouw zit. Bart heeft dit verdoezeld. Niemand weet de waarheid, ook niet Raina. Raina denkt dat haar moeder haar en haar vader heeft verlaten voor een andere man. Tot schrik en teleurstelling in zijn vader kan Chuck niet genieten van zijn overwinning. Ook tussen Serena en Ben gaat het niet goed, zij gaan uitelkaar. Ben vindt dat hij zich aan een droom vasthoudt als hij nog verder gaat met Serena.

Wanneer Lily zichzelf aangeeft zorgt ze ervoor dat Ben weer kan lesgeven en dat hij dus geen strafblad meer heeft. Ben kan een nieuwe frisse start maken. Al snel komt Rufus de vader van Serena tegen: William van der Woodsen. Wat dit betekent is nog niet duidelijk. De moeder van Lily gaat dit binnenkort allemaal verklaren.  Chuck is helemaal kapot van wat Russel hem verteld heeft. Hij wil zo snel mogelijk met Blair praten, zij begrijpt hem.  Alleen is Blair al aan het praten met Dan over wat hun nou eigenlijk hebben met elkaar. Dan wil een kus om te checken of hij haar leuk vindt. De aflevering eindigt met een kus.

gg afterchat

Ben je benieuwt na wat er in de volgende aflevering gaat gebeuren. Serena en Chuck waren namelijk aan het einde van de aflevering  "Empire of the Son" onderweg naar Blair. Treffen ze Dan en Blair aan? Zal Chuck dit trekken?  Bekijk hier de nieuwste promo van Gossip girl.

 

Muziek in Gossip girl
Matt & Kim – "Where You’re Coming From"
BOB – "Don’t Let Me Fall"
The Duke Spirit – "Don’t Wait"

Bron: tvfanatic

Door Maybel Wolfrat