Lifestyle

Prins William en Kate: cijfers en souvenirs

Morgen is de grote dag! Dan zit Groot-Brittannië aan de buis gekluisterd of aan de radio geplakt om niets te hoeven missen van de bruiloft van prins William en Kate Middleton.

de bruiloft van prins William en Kate Middleton.

De zoon van Lady Di, prins William stapt morgen om 12:00 uur Nederlandse tijd in het huwelijksbootje met longtime love Kate Middleton.

de bruiloft van prins William en Kate Middleton.

Na de aankondiging van het huwelijk, probeerden Britten massaal een slaatje te slaan uit ‘the royal wedding’. Zo zijn er Koninklijke spuugzakjes ontworpen voor in vliegtuigen, condooms met de naam ‘Kroonjuwelen’ en Kate & William servies, zoals de ‘loving cup’ met twee oortjes. Theezakjes, beddengoed, kaartspellen, T-shirts, maskers, iPhone hoesjes en ansichtkaarten van het bruidspaar, er is van alles te koop. Van USB-sticks met ‘William ♥ Kate’ tot custom made toiletbrillen! You name it, they’ve made it!

de bruiloft van prins William en Kate Middleton.

Sinds de aankondiging van het aanstaande bruidspaar hebben toeristen direct een kamer geboekt in de buurt van Buckingham Palace en werden prijzen van hotelkamers acuut omhoog gegooid. Ook hebben de afgelopen maanden heel wat toeristen zich verzameld bij de uitgang van metrostation Green Park aan de parkzijde van Piccadilly Circus om deel te nemen aan de ‘royal’ tour. Heb je altijd al willen zien welke pub William regelmatig bezocht, waar Koningin Elizabeth haar kleding op maat laat maken, waar Prins Charles zijn schoenen koopt voor minimaal 2700 euro per paar, aan welk tafeltje in het Ritz hotel Britse royals genieten van een high tea? Dan was deze tour absoluut jouw cup of tea.

de bruiloft van prins William en Kate Middleton.

In 1981 stapten prinses Diana en prins Charles (de ouders van prins William) in het huwelijksbootje. Toen keken er 750 miljoen mensen wereldwijd.

kate william

kate william

kate william

kate william

kate william

De cijfers
– Verwacht wordt dat het huwelijk zo’n 2 miljard kijkers zal gaan opleveren.
– De balkonscene waar de kus plaats gaat vinden zal 10 min. duren. Een klein zoentje en dan waarschijnlijk minutenlang zwaaien naar het volk…
– In Westminster Abbey, de trouwlocatie, zijn 60 camera’s opgehangen om niets van het spektakel te missen.
– Naar schatting zullen er 7.000 journalisten ter plaatse zijn om live verslag te doen van het sprookjeshuwelijk.
– Er worden zo’n 450.000 mensen verwacht buiten de hekken van Buckingham Palace om de beroemde balkonscene bij te wonen.
– 650 mensen worden verwacht op de receptie van het bruidspaar.
– Televisiezender BBC zet op deze historische dag 850 medewerkers aan het werk om verslag te doen van de happening.

Er is dus veel om te doen geweest en momenteel zijn de voorbereidingen voor het huwelijk nog in volle gang. Royaltyverslaggevers uit heel de wereld doen morgen verslag vanaf de trouwlocatie, Westminster Abbey in Londen. De Koninklijke plechtigheid tussen prins William en zijn verloofde Kate Middleton zal live worden uitgezonden op Ned1 om 12.00 uur Nederlandse tijd.

Na morgen is het grote spektakel voorbij en kunnen royaltyverslaggevers zich gaan storten op de volgende vraag: ‘Zien we al een buikje?’.

Ga jij kijken als je thuis bent?

Bron/foto’s: Trouw, Flickr

Door Marjolein