Lifestyle

Het team van Girlscene.nl!

Iedere dag verschijnen er op Girlscene artikelen over beauty, celebs, kledingtrends, en lifestyle. Is het geen normaal artikel, dan komt er wel een winactie of DIY online. Maar wie zitten er achter al dit leesvoer? Een heel klein, maar gezellig team!

Veel meiden kennen Girlscene al een hele tijd. De naam Monique komt jullie dan vast bekend voor. Monique is het meisje dat zo’n 8 jaar geleden de website Divided.tk begon, de baby-Girlscene. Daarna veranderde ze de naam in Minettes.nl en nog veel later was Girlscene een feit. Na acht jaar is Girlscene de grootste meisjeswebsite van Nederland. Nee we hebben geen grote toren. Wel zitten we aan de gracht, maar we werken er maar met een klein team van drie hysterische vrouwen! Wie?

Marjolein Schel, hoofdredactrice

redactievoorstel

Inmiddels is Monique vertrokken en heeft ze het stokje sinds een half jaar doorgegeven aan Marjolein. Maar wat doet de hoofdredactrice eigenlijk de hele dag?

Marjolein: ‘Jeetje, waar te beginnen?! Mijn werkzaamheden zijn heel divers, wat het juist erg leuk maakt! Geen dag is hetzelfde. Allereerst check ik het forum om te kijken wat jullie interessant vinden en welke onderwerpen jullie bezighouden. Ik heb contact met de moderators, kijk of ik vragen van lezeressen kan beantwoorden en zorg er samen met redactrice Esmée en moderators voor dat het er opgeruimd maar bovenal gezellig is.

24/7 hou ik mijn mail in de gaten. Wanneer ik een dag veel buiten de deur ben geweest, schiet bij het openen van mijn inbox het tellertje omhoog. Soms ontvang ik wel 150 mailtjes per dag. Van persberichten, PR-bureaus tot interne mailtjes en vragen van lezeressen en bedrijven. Van onze technische boys tot de vormgever, het sales-team, marketing en pers tot de Girlscene meiden en zussen als Fashionscene en Ze.nl. Met iedereen heb ik contact.

Naast het bijhouden van headlines/nieuwtjes, het bezoeken van presentaties, shows en evenementen, meetings binnen en buiten de redactie en het opzetten van winacties ben ik vooral eindverantwoordelijk voor de content.

Daarnaast hou ik mij ook bezig met de Girlsfair (binnenkort meer!) en de 3e Girlscene agenda. Zojuist is de 2e agenda live gegaan en ontvangen wij veel feedback van de eerste agenda. Dit alles neem ik mee voor de agenda van volgend jaar. Het lijkt nog heel ver weg, maar het maken van een agenda neemt best veel tijd in beslag.

Bovenal zorg ik dat alles binnen de redactie goed verloopt en focus ik mij vooral op de toekomst. Denk hierbij aan functionaliteit, verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen. Van Girlscene tot het forum tot social media. Kortom, heel veel leuke afwisselende werkzaamheden!’

Esmée van Rijn, redactrice

girlscenevoorstelredactie

Beauty redactrice, fashion editor, lifestyle redactrice, je leest in tijdschriften en op website allerlei benamingen. Girlscene heeft gewoon één redactrice die van alles wat doet. Maar wat houdt dat in?

Esmée: ‘Dat houdt in dat ik voornamelijk de teksten schrijf waarvoor Marjolein en Myrre geen tijd hebben. Ik doe interviews, achtergrondartikelen als ‘De geschiedenis van’ en de grotere shoppings. Met een artikel ben ik ongeveer twee uur bezig, en ik probeer er vijf per dag te schrijven. Dat betekent dus altijd tijdnood en overwerken. Maar wanneer je doet wat je leuk vindt, voelt dat nooit zo. Ook heb ik veel vaste rubrieken bedacht als de Kledingkast of Kliko, Editors Choice en Girlscene’s Biosagenda. Zo heeft Girlscene wat meer structuur!’

Myrre Keuning, stagiaire

girlscenevoorstelrondje

Kopietjes maken, koffie zetten en de boodschappen doen. Standaard taken van de afwisselende stagiaire bij Girlscene. Nee natuurlijk niet, Myrre wat doe je in die vijf dagen?

Myrre: ‘Om te zorgen dat jullie genoeg te lezen hebben op de website, moet er natuurlijk veel geschreven worden. Dat is ook wat ik het grootste deel van de dag doe. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Zoals jullie misschien weten zijn we op de redactie van Girlscene maar met 3 mensen en daar ben ik al bij gerekend. Iedereen werkt heel hard om de website draaiende te houden. Zo zoek ik hard naar onderwerpen voor nieuwe artikelen, tik ik als een malle aan artikelen, struin ik het internet af naar mooie afbeeldingen en help ik Marjolein bij verschillende werkzaamheden. Ook mag ik regelmatig naar perspresentaties, echt ontzettend leuk! Ik voer veel verschillende taken uit en het is af en toe hard werken, maar ik doe het allemaal met veel plezier!’

Kende jij onze functies al?

Door Esmée