Lifestyle

Nieuwe stagiaire: Brenda

Hello girls! Gisteren hebben jullie al heel even kort kennis met mij kunnen maken in mijn report over de nieuwste beautyartikelen. Omdat het onmogelijk is om met jullie allemaal persoonlijk handjes te schudden, stel ik mij nu dan aan jullie voor.

“Hoi met Marjolein. We hebben goed nieuws voor je, we hebben je gekozen als de nieuwe stagiaire van Girlscene”. Wat? Zei ze dat nou echt? Te gek! Zo’n twee maanden voor dit blije telefoontje stond ik op een woensdagmiddag, met een loodzware doos in mijn armen, te bibberen voor de deur van de redactie van Girlscene. En niet omdat ik het zo koud had, maar omdat ik zo stikzenuwachtig was. Ik wilde al een tijd dolgraag een stage bij Girlscene, maar hoe kon ik nou op een originele manier solliciteren? Ik besloot om een verrassingspakket te maken met zelfgeschreven columns en een portfolio, de rest van de doos vulde ik met een enorme hoeveelheid snoep. De doos was ondertussen zo zwaar (verzendkosten waren dan boven de € 20!) dat ik het zelf wel moest komen brengen. Dus op naar Amsterdam, samen met mijn vriend voor de mental support.

“Toe nou dan”, zegt mijn vriend bemoedigend terwijl hij mij zachtjes de trap van het pand aan de Keizersgracht opduwt. Ik heb tig keer geoefend op wat ik wilde zeggen (“Hoi ik ben Brenda” en iets met veel lachen), maar nu ben ik alles vergeten. Volgens mij weet ik niet eens meer wie ik zelf ben. Als je had gezegd dat ik Barbapappa was met een eigen hondenuitlaatservice, dan had ik dat ook nog wel geloofd. Denk ik. Gelukkig ging alles goed, kreeg ik een hele leuke reactie van Marjolein en Esmée en werd ik uitgenodigd voor een gesprek.

nieuwestagiaire

En nu zit ik hier dan op mijn derde dag. Tijd om me toch eens voor te stellen aan jullie. Ik ben dus Brenda, 26 jaar en woon op kamers in Zwolle. Op het moment zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding Journalistiek. Naast schrijven is beauty echt mijn grote passie. In mijn vrije tijd werk ik ook als visagist en mijn beautystash thuis zou eigenlijk een eigen postcode moeten hebben. En natuurlijk ben ik gek op mijn lieve vriend. Die ik ook wel curryprins noem, omdat hij echt overal curry bij eet. Deze week word ik ingewerkt door Myrre, de huidige stagiaire, die echt heel geduldig is (Aaah, Myrre help! Ik heb alweer op een verkeerd knopje gedrukt! Myrre, hoe moest dit nog maar? Myr…Myrre?) De sfeer op de redactie is echt geweldig en ik kan nu al zeggen dat je geen enkele dag dezelfde dingen doet. Ik vind het ook heel leuk om contact te hebben met de lezeressen, dus bij deze wil ik jullie ook bedanken voor de leuke reacties op mijn eerste artikel.

Na deze week ben ik weer eventjes drie weken afwezig, omdat ik nog colleges heb. Maar daarna ben ik er weer voor een paar maanden om elke dag artikelen voor jullie te schrijven op het gebied van beauty, lifestyle en fashion. Ik hoop dat het een leuke tijd wordt en ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs, Brenda