Lifestyle

Vijf redenen voor een dagboek

Een dagboek bijhouden suf en saai? Echt niet! Het is juist handig om weer op te zoeken wanneer dat ene nou ook al weer gebeurde,  hoe lang je nou eigenlijk precies samen bent met je vriendje en herinneringen op te halen die je misschien al weer lang vergeten was. Maar je kunt nog veel meer met een dagboek, lees gauw verder.

Een dagboek bijhouden is een ontzettende fijne en veilige manier om je af te reageren wanneer je een rotdag hebt gehad, of iets kwijt wilt waar je met niemand over durf te praten.

Maar waarom zou je nog meer een dagboek bijhouden? Nou hierom!

dagboek

Een dagboek hoeft niet alleen maar uit (geschreven tekst) te bestaan. Maak een beginpagina met informatie over jezelf met leuke weetjes. Plak de filmkaartjes op als je naar de bios bent geweest, maak collages van foto’s met jou en je vriendinnen en teken dingen die zomaar in je opkomen. Zo is je dagboek al een feestje om naar te kijken.

dagboek

Oké, de kans is klein. Maar het is ontzettend leuk om weg te dromen dat je leven zo boeiend is dat het uitgegeven wordt als boek . Of zelfs verfilmd wordt. En mocht je ooit beroemd worden (you’ll never know!) dan staat een groot gedeelte van je levensverhaal al mooi op papier.

dagboek

Een dagboek bijhouden hoeft niet per sé op papier. Gebruik je telefoon, of tik lekker een eind weg op je laptop. Zet dan wel wachtwoorden op je telefoon en de bestanden van je laptop. Het is geen prettig idee dat iemand zomaar in je telefoon of computer gaat zitten snuffelen en je geheimen leest.

dagboek

Als je graag iets wilt gaan doen in de schrijfwereld is een dagboek een ontzettend goede manier om elke dag je writingskills te oefenen. Na een tijdje zul je zien dat je beter bent gaan schrijven, of dingen veel beter kunt verwoorden. Van je eigen levensverhaal kun je ook weer enorme inspiratie krijgen voor een verhaal voor je eerste boek.

dagboek

“Ik weet zeker dat het nu jouw beurt is om te betalen. Vorige keer heb ik betaald, echt!”. Leuk hé, die welles- nietes discussies met je vriendje of vriendinnen over wie er het laatst heeft betaald, of welke dag jullie nou naar die film zijn geweest. In je dagboek kan je dit dan allemaal terugvinden. En je gelijk bewijzen. Einde discussie.

Hou jij een dagboek bij? Zo nee, zou jij het leuk vinden om daar mee gaan te beginnen?

Door Brenda

Bron/beeld: squido.com, weheartit.com