Lifestyle

Weetjes over zoenen

Snogging, kissing, un beso, een patsje, een pack on the cheek… juist. ZOENEN! Van een kusje op de wang tot uren liphangen en tong-twisten. Wat weet jij eigenlijk van zoenen?

weetjes over zoenen

Girlscene heeft allerlei leuke weetjes over kusjes en zoenen voor je verzameld.

– 37% van de mannen houdt z’n ogen open tijdens het zoenen, terwijl uit onderzoek is gebleken dat 97% van de vrouwen de ogen juist sluit tijdens dé zoen. Net als in de film… wat zijn we toch romantisch!

– Bij een zoen van 1 minuut verbrand je wel 26 calorieën. Bye bye gym, hello cute boy!

– Wist je dat bijna elke spier in het lichaam gebruikt wordt wanneer twee mensen zoenen?

weetjes over zoenen

– Het gerucht gaat, dat wanneer je iemand zoent met dezelfde haarkleur als jij, het zoenen er hartstochtelijker aan toe gaat. Maar of hij dan ook Mr. Right is…

– In een leven kunnen we zo’n 25.000 kussen verwachten. Van een kus op je wang tot full frontal, inculsief voetje omhoog, liplocking!

– Onze hersenen blijken een speciaal neuron (zenuwcel) te hebben, waardoor we gemakkelijk kunnen navigeren naar zijn lippen in het donker. Freaky! En handig.

– ‘Kusje erop?’ is het eerste wat moeders tegen hun kind zeggen wanneer deze auw heeft. Maar wist jij dat dit echt helpt? Een kus kan wonderen doen! Een natuurlijke pijnstiller, zoals onderzoekers zeggen. Soms zelfs effectiever dan morfine!

weetjes over zoenen

– Egyptenaren zoenden vroeger (net als Eskimos) met hun neuzen. Lippen kwamen er niet aan te pas. Ook saai.

– De gemiddelde persoon brengt zo’n veertien dagen van zijn of haar leven zoenend door. Dat is dus 336 uur. Heftig!

– De langstdurende zoen in de geschiedenis duurde maarliefst 17 dagen en 10,5 uur. De zoen vond plaats in Chicago in 1984. De langste zoen op het witte doek duurde 185 seconden in de film ‘You’re in the Army Now’ uit 1940.

weetjes over zoenen

– Heel, heel, heel lang geleden werd men in Italië gedwongen te trouwen, als je stond te zoenen. Tegenwoordig staan de Italiaanse tortelduifjes gewoon weer open en bloot op straat te tongen, maar dat was vroeger dus wel even anders.

– De beroemdste kus in films was de zoen in ‘Gone With The Wind’. Maar dat was in realiteit wel anders. De neptand en wisky-adem van acteur Clark Gable maakte het voor actrice Vivien Leigh geen pretje. Petje af Viev! Zie je niets van.

weetjes over zoenen

– Ruil je afspraak bij de schoonheidsspecialiste om voor een date en zoen er op los! Want een lekkere zoenpartij met je crush laten je ogen schitteren en je huid stralen. Echt.

– Baby’s die vertroeteld worden met kusjes op de wang, knuffels van ooms en tantes, een aai over de bol en veel liefde en warmte van paps en mams… zijn veel aanhaliger wanneer ze volwassen zijn.

weetjes over zoenen

Grappige weetjes he!

Dus, ben jij verliefd en zenuwachtig voor jullie eerste zoen? Whatever you do.. blijf kalm. Enjoy! Enne, vertel deze informatie alleen aan je vriendinnen. Anders denkt hij nog dat je research hebt gedaan… Have fun!

Wist jij deze weetjes al?

Beeld: weheartit.com

Door Marjolein