Lifestyle

Hem smsen, ja of nee?

Eigenlijk is het heel simpel. Als hij je echt leuk vindt, smst hij je uit zichzelf wel en kun je ook makkelijk iets uit jezelf sturen. Vindt hij je niet leuk en stuurt hij je dus ook niets: dan moet je hem niet smsen, want dat is zonde van je tijd en je kostbare belminuten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Het favoriete onderwerp van meisjes? Jongens! En dan niet alleen over hoe leuk hij wel niet is. Nee, wij analyseren met z’n allen ieder woord dat hij heeft gezegd, geschreeuwd of gestuurd. En zegt hij niets (meer) tegen ons. Dan analyseren we iedere blik, houding of msn/facebook/twitter/ping-status. Doodvermoeiend en vaak ook ontzettend nutteloos. Maar hoe houden we er mee op?

hemsmsen

Afleiding
Bedenk je dat je je energie beter in iets kunt steken dat het verdient. Hij geeft jou geen aandacht, dus waarom zou jij dat wel doen? Hij denkt echt niet ineens: ‘Wat een leuk meisje, ze vraagt me nu alweer hoe het gaat!’.

He’s just not that into you
Een fout die veel meiden maken, is het zoeken naar signalen die aan zouden kunnen tonen dat ‘ie je toch wel leuk vindt. Je hoopt het natuurlijk en je weet diep van binnen wel beter, maar tóch zou dat smsje van hem waarin hij alleen bot antwoord geeft op wat hij gaat doen dit weekend, kunnen betekenen dat hij het gewoon druk heeft. Als hij je echt leuk vindt, maakt hij wel tijd voor je!

Draai het om
Stel, er is een jongen die heel erg verliefd op je is, maar jij vindt hem wel leuk, maar meer ook niet. Hij stuurt je constant berichtjes en probeert bij je op te vallen. Bloedirritant toch? Maar wordt hij niet ineens heel interessant wanneer hij uit het niets niets meer laat horen en het leuk gaat hebben met zijn vrienden? Dan is hij altijd nog interessanter dan toen hij zo overduidelijk achter je aan zat! Zo werkt het bij mannen ook…

hemsmsen

Bekijk het bovenstaande schema
Klik om te vergroten

Niet beschikbaar
Nee, hard to get spelen daar wordt niemand vrolijk van. Maar sms niet altijd maar meteen terug, alsof je bovenop je telefoon zat te broeden (wat we nou eenmaal vaak doen, als we iemand echt leuk vinden). Uren wachten is ook onzin, maar je kunt wel even afmaken waar je mee bezig was en hem daarna pas een leuk berichtje terugsturen.

hemsmsen

Verstoppertje
Het is moeilijk, maar probeer je telefoon soms even voor jezelf te verstoppen. Je kijkt er waarschijnlijk veel te vaak op en twee uurtjes zonder kan best. Vaak ben je in de tussentijd zo druk met andere dingen, dat je er veel minder aan denkt. Ps. Hoop er niet op dat zodra je je telefoon weer pakt, hij ineens iets heeft gestuurd!

Vriendinnen!
Hou je het echt niet meer uit? Stuur dan je vriendinnen gewoon een leuk berichtje, van hen krijg je tenminste wel altijd iets terug. En zeg nou eerlijk, wil jij echt een jongen die nooit aan je denkt of alleen maar botte dingen zegt of stuurt?

hemsmsen

Jij bent ook speciaal
Als we verliefd zijn, bekijken we hem door een roze bril. Hij is knap, en leuk en geweldig! Maar hij is ook maar gewoon een mens, met onzekerheden, problemen thuis en ook zijn vervelende eigenschappen. Jij bent minstens zo bijzonder. Zet jezelf altijd op de eerste plaats, of in ieder geval hoger dan hem!

Heb jij ook last van het ‘ik wil hem sms’en-syndroom’?

Door Esmée